5:44 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μετάβαση σε δικαστήριο ή συμβολαιογράφο: Τι SMS πρέπει να στείλουμε

Μετάβαση σε δικαστήριο ή συμβολαιογράφο: Τι SMS πρέπει να στείλουμε

Διευκρινίσεις εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μετάβαση σε δικαστικές Αρχές, δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Οι διευκρινίσεις καλύπτουν όλες τις δυνατές περιπτώσεις μετάβασης σε δικαστική αρχή. Είτε κάποιος θέλει να μεταβεί σε δίκη ως μάρτυρας ή κατηγορούμενος, είτε σε συμβολαιογράφο, υπάρχει και το κατάλληλο διαπιστευτήριο.

Συγκεκριμένα:                    δικαστήριο

  • Η μετάβαση σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος, κατηγορούμενος, αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή βεβαίωση δικηγόρου.
  • Η μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, εάν υπάρχει.
  • Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική Αρχή ή δικηγόρο ή συμβολαιογράφο αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας ή βεβαίωση δικηγόρου/συμβολαιογράφου που πιστοποιεί με αποστολή έγχαρτου εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την κλήση/πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.

4. Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύονται από τη σχετική φόρμα που καλύπτει τις μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών με την επισήμανση ότι για λόγους εργασίας αυτές οι τρεις κατηγορίες, δηλαδή δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές, μπορούν να κινούνται και εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Αυτό ισχύει και για τους μάρτυρες, εάν πρέπει να καταθέσουν εκτός της περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.        δικαστήριο

Επισημαίνεται, ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, της μετάβασης πρέπει να προηγείται αποστολή SMS στο 13033 με Κωδικό 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΣΑ: Θα λειτουργήσει αύριο υπηρεσία υποστήριξης των δικηγόρων για την νέα ΚΥΑ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας