9:01 Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

#MeToo: Εισαγγελέας για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ µε αδυναμία στο γυμνό

#MeToo: Εισαγγελέας για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ µε αδυναμία στο γυμνό

Η είδηση της εισαγγελικής παρέμβασης της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, για το ζήτημα του καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Η «Μπαμ στο Ρεπορτάζ» είχε ήδη επισημάνει στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της περασμένης Κυριακής ότι ήταν πιθανή η συγκεκριμένη εξέλιξη.

Του Στάθη Μπαλτά

Μετά τις αποκαλύψεις της «Μ» για τα έργα και τις ηµέρες του καθηγητή της Σχολής. Θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήµατα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνοµη βία από τον Ν.Μ.

∆εν πέρασε ούτε μία εβδομάδα και η παρέμβαση της ∆ικαιοσύνης είναι γεγονός. Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία από τον καθηγητή Ν.Μ. Πώς φτάσαμε όμως μέχρις εδώ; Πώς από το διαρκές κουκούλωμα της υπόθεσης από το ίδιο το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, η υπόθεση έφτασε να βρίσκεται πλέον στο κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών;
Ξέσπασμα

Η ιστορία φαίνεται να ξεκινάει πριν από το 2010, οπότε και στους διαδρόμους του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος γίνονταν συζητήσεις και κυκλοφορούσαν… αδέσποτες φήμες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, διακρίσεων και εκφοβισμού υποδεικνύοντας ως «δράστη» τον συγκεκριμένο διδάσκοντα, όμως οι αρμόδιοι δεν επέδειξαν ιδιαίτερη θέληση προκειμένου να ασχοληθούν. Ακόμα και όταν τον Ιούλιο του 2018 το θέμα της δράσης του Ν.Μ. εισήχθη προς συζήτηση στη γενική συνέλευση των καθηγητών, η πλειοψηφία των διδασκόντων ψήφισε την «αναβάθμισή» του, αγνοώντας τις καταγγελίες που είχαν κάνει οι παθούσες φοιτήτριες στον ίδιο τον πρόεδρο του Τμήματος δύο μήνες νωρίτερα.

Το «θάψιμο» της υπόθεσης δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο από τους φοιτητές που απαιτούσαν την απονομή δικαιοσύνης. Λίγους μήνες αργότερα, εκπρόσωποι του φοιτητικού συλλόγου έκαναν παρέμβαση σε συνέλευση των καθηγητών σχετικά με διάφορα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Τμήμα. Όταν η συζήτηση έφτασε στο Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων -το οποίο άνοιγε μόνο για…………………………………………..

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας