17:42 Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

#ΜeΤoo στη Δικαιοσύνη: Ο κ. πρόεδρος, η καταγγελία για βιασµό και οι σκιές αδιαφάνειας

#ΜeΤoo στη Δικαιοσύνη: Ο κ. πρόεδρος, η καταγγελία για βιασµό και οι σκιές αδιαφάνειας

Μόνο ως «κεραυνός εν αιθρία» δεν «έσκασε» η είδηση, στις αρχές τις προηγούμενης εβδομάδας, παραίτησης του μέχρι πρότινος προέδρου της Αρχής Επίλυσης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην προέδρου Εφετών των ∆ιοικητικών ∆ικαστηρίων Φώτη Κατσίγιαννη.

Tου Γιώργου Στεργίου


Σάλος στην Αρχή Επίλυσης Προδικαστικών Προσφυγών από την παραίτηση -μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση- του προέδρου Φώτη Κατσίγιαννη. «Τσουνάμι» καταγγελιών για σεξιστικές συμπεριφορές, παρενοχλήσεις, αδιαφάνεια, ρουσφέτια και «στημένες συνεδριάσεις»


Υπό το βάρος καταγγελιών για αδιαφάνεια σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Αρχής, αλλά και το δημόσιο «κατηγορώ» εν ενεργεία πρωτοδίκη των ∆ιοικητικών ∆ικαστηρίων η οποία υποστηρίζει ότι βιάστηκε σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων, ο κ. Κατσίγιαννης με μια λιτή ανακοίνωση προς τον υπουργό ∆ικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, έθεσε εαυτόν εκτός της Ανεξάρτητης Αρχής για λόγους ευθιξίας. Η υπόθεση όμως δεν κλείνει εδώ, καθώς έχει ήδη σημειωθεί εισαγγελική παρέμβαση η οποία θα εξετάσει τη βασιμότητα των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και λεκτική βία οι οποίες έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Την ίδια στιγμή, οι δικαστικές Αρχές ασχολούνται με τις επίσης σοβαρές καταγγελίες αλλά και το αποτέλεσμα της έρευνας της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», η οποία στις 14 Ιουνίου 2020 (στο άρθρο με τίτλο «Βαριές Σκιές στην Αρχή για τις ∆ημόσιες Συμβάσεις») είχε αποκαλύψει τις… αρρυθμίες που παρατηρούνταν στην εν λόγω Αρχή. Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοδίκης και φερόμενο θύμα βιασμού από τον κ. Κατσίγιαννη κατήγγειλε «εκβιασμούς», «απόπειρες δωροδοκίας», επισημαίνοντας ότι στη σκιά της ΑΕΠΠ λειτουργεί ένα ολόκληρο κύκλωμα με πανεπιστημιακούς, καθηγητές Νομικής και συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία τα οποία κάνουν «χρυσές δουλειές».
Η πρωτοδίκης στην καταγγελία της κάνει λόγο για τρεις υποθέσεις φορολογικού χαρακτήρα που χειριζόταν η ίδια, στις οποίες ο Φ. Κατσίγιαννης φέρεται να της ζήτησε να «ευνοήσει συγκεκριμένες επιχειρήσεις με το… αζημίωτο»…………………………………………………………

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ)

Παραίτηση – βόμβα μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο της Δικαιοσύνης

ΑΕΠΠ: Ο υπερήφανος σύζυγος της κυρίας αντιπροέδρου που συντάσσει τροπολογίες

Πρωτοδίκης: Καταγγέλλει για βιασμό το «μπουμπούκι» της ΑΕΕΠ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας