8:36 Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

#MeΤoo στον ΕΟΔΥ: Επείγουσα ενημέρωση ζήτησε ο Θεοκλής Ζαούτης για την αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ»

#MeΤoo στον ΕΟΔΥ: Επείγουσα ενημέρωση ζήτησε ο Θεοκλής Ζαούτης για την αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ»

Το δημοσίευμα της ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021 που τιτλοφορείται “Υπόθεση #MeToo στον ΕΟΔΥ!”  κινητοποίησε άμεσα την νέα διοίκηση του ΕΟΔΥ υπό τον καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη. Πρώην εργαζόμενη του Οργανισμού έχει καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση διαρκείας από τον προϊστάμενό της και ότι τέθηκε στο περιθώριο επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στις ερωτικές διαθέσεις προϊσταμένων της. Μάλιστα κάνει λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης από τη διοίκηση.

Ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι “μόλις έλαβε γνώση των δημοσιευμάτων αμέσως ο καθηγητής Ζαούτης ζήτησε την επείγουσα και επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού όσο και από το Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι “Σε κάθε περίπτωση, εφόσον αποδεδειγμένα προκύψει οποιαδήποτε, έστω και ισχνή, υπόνοια πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς, η Διοίκηση, με απόλυτη συνέπεια στις αρχές και τις δεσμεύσεις της, θα εφαρμόσει στο ακέραιο όσα ορίζει ο νόμος”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν καταγγελίες για φερόμενα συμβάντα ψυχολογικού και ηθικού εκφοβισμού εις βάρος εργαζόμενης του ΕΟΔΥ, τα οποία φέρονται να έχουν τελεστεί έως τον Αύγουστο 2021 από στελέχη του Οργανισμού, ο ΕΟΔΥ δια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σημειώνει τα εξής:

Ο νυν Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος διορίσθηκε στη θέση αυτή τον περασμένο Οκτώβριο, με την υπ’ αριθμ. Γ4β/οικ.62026 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 857 – 07.10.2021), μόλις προσφάτως έλαβε γνώση περί του εν λόγω θέματος και των σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου.

Αμέσως ο καθ. Ζαούτης ζήτησε επείγουσα και επίσημη ενημέρωση τόσο από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού όσο και από το Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον αποδεδειγμένα προκύψει οποιαδήποτε, έστω και ισχνή, υπόνοια πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς, η Διοίκηση, με απόλυτη συνέπεια στις αρχές και τις δεσμεύσεις της, θα εφαρμόσει στο ακέραιο όσα ορίζει ο νόμος.

ΕΟΔΥ

Τι καταγγέλθηκε

Στις εισαγγελικές Αρχές έχει φτάσει φάκελος ο οποίος αποκαλύπτει περιστατικά #MeToo στον ΕΟΔΥ! Πρώην εργαζόμενη του Οργανισμού καταγγέλλει επώνυμα ότι τέθηκε στο περιθώριο επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στις ερωτικές διαθέσεις προϊσταμένων της και κάνει λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης από τη διοίκηση.

Του Νίκου Νικολετάκη

• Πρώην εργαζόμενη του Οργανισμού καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση διαρκείας από τον προϊστάμενό της
• Η απόπειρα συγκάλυψης και ο φάκελος που εστάλη στην Εισαγγελία

Στην πολυσέλιδη καταγγελία της, η οποία συνοδεύεται και από γραπτά μηνύματα, «κατακεραυνώνει» τον Σ.Σ., ανώτερο στέλεχος του ΕΟΔΥ, τον οποίο κατονομάζει ως το ανώτερο στέλεχος που της έκανε τη ζωή κόλαση! Στην ίδια καταγγελία, η οποία διερευνάται από την ελληνική Δικαιοσύνη, η πρώην εργαζόμενη εξιστορεί ασύλληπτα περιστατικά εκβιαστικής συμπεριφοράς, τα οποία, όπως υποστηρίζει, ήταν απόρροια της απόφασής της να καταγγείλει τα κακώς κείμενα. Σε επιστολή της προς τον άμεσο προϊστάμενό της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι σε βάρος της διαμορφώθηκε «κλίμα εχθρικό και εν πολλοίς εκδικητικό επειδή αρνήθηκα να ικανοποιήσω μη υπηρεσιακές, σεξουαλικές επιθυμίες και ορέξεις προϊσταμένων της υπηρεσίας, απαξιώνοντάς με καθημερινά και με κάθε τρόπο».

Το πλέον δυσώδες της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», μέχρι σήμερα η διοίκηση του Οργανισμού δεν έχει ερευνήσει τις σοβαρές καταγγελίες της εργαζόμενης παρότι από τις 19 Αυγούστου 2021 ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ζήτησε να ερευνηθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες της υπαλλήλου. Από την πλευρά του το καταγγελλόμενο στέλεχος, το οποίο φέρεται να προαλείφεται και για αντιπρόεδρος του Οργανισμού, σε επικοινωνία με την «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» μας παρέπεμψε στη νομική υπηρεσία! Απευθυνθήκαμε και στο γραφείο προέδρου του ΕΟΔΥ, κ. Θεοκλή Ζαούτη, αλλά μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και έκλεινε το φύλλο της εφημερίδας, δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση!

Καταγγελία

Η αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση η οποία αποτελεί πραγματικό «φιτίλι» στα θεμέλια του ΕΟΔΥ ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου 2021. Εκείνη την ημέρα η πρώην υπάλληλος Μ.Τ. (τα πλήρη στοιχεία της είναι στη διάθεσή μας) απέστειλε μια οργισμένη επιστολή στον Κωνσταντίνο Μήτρου, προϊστάμενο του τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών του Οργανισμού. Σε αυτή διαμαρτύρεται ότι τέθηκε παρανόμως σε καθεστώς άδειας ειδικού σκοπού χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή ειδοποίησή της, ενώ παραμένει χωρίς σύνδεση στο κοινόχρηστο δίκτυο εξαιτίας των καταγγελιών που είχε κάνει για σεξουαλική παρενόχληση την οποία είχε υποστεί από το μεγαλοστέλεχος του Οργανισμού.

«Την 1η Μάρτιου 2021, όταν επέστρεψα στο γραφείο, εξακολουθούσα να ……………………………………………………

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση #MeToo στον ΕΟΔΥ!

Βόλος: Προφυλακίστηκε και για την δολοφονία της Νίκης Μηλίνη ο δολοφόνος της νονάς του – Ο δικηγόρος του “δείχνει” άλλον δράστη (βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας