22:32 Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μετσόβιο Πολυτεχνείο: "Πήγαν να χτίσουν τοίχο με τούβλα με τον "τσαμπουκά”

Μετσόβιο Πολυτεχνείο: "Πήγαν να χτίσουν τοίχο με τούβλα με τον "τσαμπουκά”

“Πήγαν να χτίσουν τοίχο με τούβλα, σε ένα χώρο με υαλοπετάσματα, έτσι με τον “τσαμπουκά””, είπε στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1, ο Κοσμήτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σταύρος Κουρκουλής, αναφορικά με την παρέμβαση της Αστυνομίας και την κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος που προσπάθησαν να χτίζουν οι φοιτητές.

Σύμφωνα με το ant1news, όπως ανέφερε ο Κοσμήτορας του ΕΜΠ, “με πειθώ, παραίνεση, έκκληση, προειδοποίηση και με κάθε τρόπο, προσπαθήσαμε να τους πείσουμε. Δεν έγινε κάποια διαλογική συζήτηση, ήταν αποφασισμένοι να κάνουν αυτό που έκαναν”, προσθέτοντας πάντως, σε απάντηση και φημολογιών για χρήση βίας σε βάρος καθηγητών ότι “δεν υπήρξε βία, παρά μόνο λεκτική”.

“Είχαν καταλάβει προ πολλών ετών κάποιον χώρο αυθαίρετα και τον χρησιμοποιούσαν. Όταν αυτός κατεστράφη, ζήτησαν από την Σχολή να τον διορθώσει. Η Σχολή δεν μπορεί να τον διορθώσει, αν δεν ξέρει τι είναι και ποιος τον χρησιμοποιεί”, συμπλήρωσε ο κ. Κουρκουλής.

Σε ότι αφορά το πώς μπήκαν τα δομικά υλικά στον χώρο, ο Κοσμήτορας του ΕΜΠ απάντησε ότι “η Πολυτεχνειούπολη δεν είναι ένα κτήριο. Είναι μια τεράστια έκταση, χιλιάδων στρεμμάτων και το προσωπικό μας δεν είναι επαρκές για την φύλαξη”.

Μάλιστα, ο Καθηγητής του ΕΜΠ αποκάλυψε στην εκπομπή και το “εξωφρενικό”, ότι “η Πολεοδομία ήταν έτοιμη να καταλογίσει και πρόστιμο στην Σχολή για το αυθαίρετο κτίσμα καθώς αυτόπροβλέπεται, κάτι που τελικώς δεν έγινε, μετά και την εισαγγελική εντολή να κατεδαφιστεί ότι είχε χτιστεί”.

Σε ότι αφορά την ανάγκη παρέμβασης της Αστυνομίας για την διευθέτηση του προβλήματος, ο κ. Κουρκουλής είπε ότι “κανείς ακαδημαϊκός δάσκαλος δεν έχει διάθεση να καταφεύγει στην Αστυνομία. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τα παιδιά. Οι δημόσιοι λειτουργοί έπραξαν απλώς τα αυτονόητα, που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο και τίποτα άλλο”.

Διαβάστε ακόμη

Αντιεξουσιαστές έχτιζαν αυθαίρετο μέσα στο Πολυτεχνείο! – Το ξήλωσε η Αστυνομία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας