23:19 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Μεβλούτ Τσαβούσογλου:Οι ΗΠΑ και το Κατάρ υποσχέθηκαν να μην κάνουν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Μεβλούτ Τσαβούσογλου:Οι ΗΠΑ και το Κατάρ υποσχέθηκαν να μην κάνουν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι ΗΠΑ και το Κατάρ υποσχέθηκαν να μην κάνουν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, η οποία είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο ισχυρίστηκε ότι συζήτησε με τις δύο χώρες κι έλαβε την παραπάνω υπόσχεση.

«Φέτος, η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι προσπάθησαν έξι φορές να στείλουν στην υφαλοκρηπίδα μας πλοία τρίτων χωρών και κάθε φορά με τις επαφές μας, με τις εν λόγω χώρες, αλλά και με τους στρατιώτες μας, δηλαδή με την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων μας, τους εμποδίσαμε. Τι είπαμε πριν; Είμαστε έτοιμοι για όλα, αν χρειαστεί στο τραπέζι κι αν χρειαστεί και στο μέτωπο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Και προσέθεσε: «Για τη συμφωνία που έχουν υπογράψει το Κατάρ και Exxon πρέπει να ξεκαθαρίσω πως όπως είπα και νωρίτερα, πως κανένας δεν μπορεί να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας δίχως την άδεια μας. Επίσης, κανένας δεν μπορεί να μπει στις περιοχές που έχει δώσει άδειες ερευνών η ”ΤΔΒΚ”. Και ουσιαστικά και οι δυο χώρες, οι ΗΠΑ και το Κατάρ, υποσχέθηκαν πως στο οικόπεδο 5 δεν θα μπουν στην περιοχή της δικής μας υφαλοκρηπίδας. Δεν θα μπουν, θα παραμείνουν στην περιοχή νότια από την γραμμή της υφαλοκρηπίδας μας στο οικόπεδο 5».

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μπορέλ – Τσαβούσογλου στο περιθώριο του Συμβουλίου του ΟΑΣΕ

Απειλές Τσαβούσογλου για χρήση «σκληρής δύναμης» στην Ανατολική Μεσόγειο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας