8:07 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Mία μεγάλη συμμαχία για την ΕΓΝΑΤΙΑ

Mία μεγάλη συμμαχία για την ΕΓΝΑΤΙΑ
Στο παρά πέντε… δημιουργήθηκε μία δυνατή συμμαχία.
Τρεις κορυφαίες εταιρείες έβαλαν γερή υποψηφιότητα στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.
Τελευταίος κρίκος της ισχυρής αλυσίδας η AVAX της οικογένειας Ιωάννου που συμπληρώνει το κοινοπρακτικό σχήμα της Mytilineos με την γαλλική Vinci.
Για τους Γάλλους δεν χρειάζονται συστάσεις, με δεδομένη τη διεθνή κυριαρχία στον κλάδο των κατασκευών και των παραχωρήσεων.
Η Mytilineos Holdings και η AVAX δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα των παραχωρήσεων, και πολύ περισσότερο για την Εγνατία Οδό.
Να θυμίσουμε τον ανταγωνισμό: Τα επτά σχήματα που είχαν προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του οδικού άξονα και τριών καθέτων του περιλαμβάνουν επίσης την Anas International Enterprise, τη Freyja Holdings SARL (του Macquarie European Infrastructure Fund), την κοινοπραξία της Roadis Transportation Holding με την Ακτωρ Παραχωρήσεις, την κοινοπραξία της Sichuan Communications Investment Group με την Damco Energy, την κοινοπραξία των Vinci Highways και Vinci Concessions με τη Mytilineos Holdings, ΑΒΑΞ, την κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Egis Projects και, τέλος, τη Δίολκος Κατασκευαστική.
Όπως δημοσιεύτηκε στη «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας