8:18 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μια ΜΚΟ, μια «εξαφανισμένη» εταιρεία, οι Κινέζοι επενδυτές και ο θείος

Μια ΜΚΟ, μια «εξαφανισμένη» εταιρεία, οι Κινέζοι επενδυτές και ο θείος

Μεγάλες φουρτούνες έχουν ξεσπάσει σε ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια όταν ο «γαμπρός» το έσκασε και παράτησε σύξυλη την κόρη του ισχυρού άνδρα της φαμίλιας. Μαθαίνω λοιπόν ότι η οργή του πανίσχυρου επιχειρηματία ήταν τόσο μεγάλη που ξέφυγε των ορίων μιας ενδοοικογενειακής διαμάχης.

Του Πέτρου Κουσουλού

Τα στόματα άνοιξαν και είπαν πολλά, με αποτέλεσμα να ξεφυτρώσουν σαν μικροί «θησαυροί» πληροφορίες οι οποίες απασχολούν ήδη τις δικαστικές αρχές.

Βλέπετε εμπλέκονται στη μέση νεκρές (πλέον) εταιρείες, Κινέζοι επενδυτές οι οποίοι διεκδικούν τα λεφτά τους, αλλά και μια θαυματουργή ΜΚΟ. Ο πρώην πεθερός λέει δεξιά και αριστερά ότι με τα χρόνια η όρεξη του «γαμπρού» του άνοιξε.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2022, για να υπάρξουν οι αποκαλύψεις των ιστοτόπων Salomon και Reporters United σχετικά με «ευρωπαϊκά χρήματα για τη στέγαση προσφύγων που καταλήγουν μέσω του ελληνικού υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε δύο εταιρείες real estate στην Αθήνα».
Πρόκειται για εταιρείες οι οποίες στο μεσοδιάστημα είχαν καταγγελθεί από Κινέζους επενδυτές της Golden Visa για απάτη, ενώ είχαν ελεγχθεί στο παρελθόν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το πλέον ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι οι καταβολές γίνονταν μέσω μιας ΜΚΟ, η οποία δεν πληρούσε, ουσιαστικά, τα κριτήρια τα οποία είχε θέσει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά επιπλέον φέρεται να είχε στηθεί από συγγενικά πρόσωπα των υπευθύνων των εταιρειών real estate στις οποίες κατέληγαν τα χρήματα. Αρκεί να σας πω ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ το 2018 εμφάνιζε μηδενικό τζίρο, όπως και το 2019, ενώ το 2020 ο τζίρος ανήλθε στο 1,07 εκατ. ευρώ και το 2021 (τελευταία χρονιά για την οποία υπάρχουν στοιχεία) εκτοξεύθηκε στα 6,3 εκατ. ευρώ.

Πώς εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία ο διαβόητος «γαμπρός»; Οι Αρχές γνωρίζουν ότι ο εν λόγω εμφανιζόταν ως διευθυντής δύο εταιρειών και ως αντιπρόεδρος άλλης μίας. Σε βάρος της εταιρείας στην οποία εμφανιζόταν ως διευθυντής (και έχει πλέον εξαφανιστεί από το ΓΕΜΗ) έχουν κατατεθεί ουκ ολίγες μηνύσεις και αγωγές από Κινέζους επενδυτές που ήθελαν να λάβουν τη «Χρυσή Βίζα». Οι ενάγοντες και οι μηνυτές μαθαίνω ότι διεκδικούν –κατά έναν περίεργο τρόπο– διαμερίσματα στα οποία διαμένουν αιτούντες άσυλο και τα οποία ενοικιάζονται από τη ΜΚΟ. Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται από το γεγονός ότι εταίρος της συγκεκριμένης ΜΚΟ είναι ένας κύριος ο οποίος τυγχάνει να είναι θείος του «γαμπρού». Είναι αυτό που λέμε πολλές φορές «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον…».                                                                                          Κινέζοι

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο (εξ απορρήτων) δικηγόρος του Πατούλη και ο Μίχος

Υπόθεση Πάτρας: Σκάει και νέα αγωγή!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας