3:58 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Μιχάλης Σάλλας: Άλλαξε χέρια η ανάκριση

Μιχάλης Σάλλας: Άλλαξε χέρια η ανάκριση

Σε διαφορετικά, ανακριτικά, χέρια κατέληξε αιφνιδίως η υπόθεση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία πρωταγωνιστεί ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας. Όπως πληροφορείται το ereportaz o ανακριτής που είχε αναλάβει να διεξάγει την έρευνα, Κωνσταντίνος Πρωτονοτάριος κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης επικαλούμενος ότι η σύζυγός του τυγχάνει να είναι δικηγόρος της Τράπεζας. Το αίτημά του έγινε δεκτό από το αρμόδιο συμβούλιο, το οποίο όρισε ως νέα ανακρίτρια την Μαρίνα Μπόζνου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”  έχει περάσει από χίλια κύματα καθώς μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων από τους εισαγγελείς Διαφθοράς ακολούθησαν αναφορές από τους συνήγορους των κατηγορουμένων οι οποίοι έκαναν λόγο για ακυρότητα της προδικασίας.

Τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το αρμόδιο συμβούλιο και άπαντες περίμεναν την έναρξη της ανακριτικής διαδικασίας έως ότου αποκαλύφθηκε το κώλυμα του ανακριτή.

Οι προθεσμίες 

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Μιχάλης Σάλλας όσο και τα υπόλοιπα τραπεζικά στελέχη που κατηγορούνται για απιστία, ευνοούνται από τους νέους Κώδικες οι οποίοι απαιτούν την υποβολή έγκλησης για τη συνέχιση διερεύνησης της υπόθεσης. Kάτι τέτοιο καθιστά αναγκαία -σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους- την εγρήγορση των λειτουργών της Δικαιοσύνης αλλά και την ανταπόκριση των διοικήσεων πιστωτικών Ιδρυμάτων προκειμένου να μην τιναχθούν δικογραφίες στον αέρα. Πλέον, επεσήμαναν οι ίδιες “πηγές”, το πρώτο μέριμνα της κα Μπόζνου θα πρέπει να είναι η αποστολή ερωτήματος στην διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για το εάν προτίθεται να καταθέσει έγκληση και εάν επιθυμεί την συνέχιση της διαδικασίας.

Κάτι ανάλογο οφείλουν να πράξουν και οι δικαστικοί-εισαγγελικοί λειτουργοί οι οποίοι χειρίζονται υποθέσεις του κ. Σάλλα αλλά και άλλων τραπεζικών στελεχών. Σημειώνεται ότι η υπόθεση των έξι ακινήτων για την οποία επίσης κατηγορείται ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης βρίσκεται σε εισαγγελέα και εκκρεμεί η πρόταση παραπομπής ή όχι, ενώ μια δεύτερη βρίσκεται από τις 21/4/2017 σε ανακριτή του 4022. 

Στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης που χειρίζεται πλέον η κα Μπόζνου επισημαίνεται ότι εμπλέκεται και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Η “ΜΠΑΜ” είχε αποκαλύψει την αναφορά-κόλαφο που είχε κατατεθεί στον Άρειο Πάγο και ουσιαστικά αποτέλεσε το εφαλτήριο για να “ξεπαγώσει” η έρευνα που βρισκόταν επί δυόμιση χρόνια στα γραφεία των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Για την ίδια υπόθεση η δικογραφία κατέληξε στη Βουλή για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας