5:09 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μιχαλολιάκος: «Ταφόπλακα του έθνους το Μνημόνιο»

Μιχαλολιάκος: «Ταφόπλακα του έθνους το Μνημόνιο»

Την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που ίσως βοηθήσει ακόμα και την κυβέρνηση για μια πιο σκληρή διαπραγμάτευση, πρότεινε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, κ. Νίκος Μιχαλολιάκος σε σχετική παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επανέλαβε πως «το Μνημόνιο είναι ταφόπλακα του έθνους» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως υπέκλεψε την ψήφο του λαού, καθώς τίποτε από όσα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο δεν είχε εξαγγελθεί προεκλογικά από τα κόμματα που την συγκροτούν.

Ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, στηλίτευσε τον φόρο στην ακίνητη περιουσία, λέγοντας πως «η ακίνητη περιουσία γίνεται βαρίδι και ενοχή» και πως «φτάσαμε στο σημείο το να επενδύει κανείς στην πατρίδα του, σε γη ή περιουσία, να είναι μέγα αμάρτημα και όλοι οι αετονύχηδες να είναι οι ευνοημένοι της υποθέσεως».

Άλλο τόσο υποστήριξε πως το ΔΝΤ ευνοεί την υπερφορολόγηση και τόνισε πως η Νέα Ζηλανδία «αναπτύχθηκε όταν μείωσε την φορολογία στο 15% και έδιωξε το ΔΝΤ που ζητούσε όλο και περισσότερη φορολογία».

Ο κ. Μιχαλολιάκος, έψεξε επίσης την κυβέρνηση πως δεν πιάνει τους φοροφυγάδες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, παρότι «από ελέγχους σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ προέκυψαν σημεία και τέρατα» – ενώ την ίδια ώρα «ετοιμάζει σχέδιο πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για αξιωματικούς της ΕΛΑΣ».

Ο κ. Μιχαλολιάκος, κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα πως υβρίζουν συστηματικά την Χρυσή Αυγή. «Δεν μας ενδιαφέρει. Το φρόνημα είναι ελεύθερο. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό» σημείωσε.

Τέλος, παρατήρησε πως «η Ευρώπη έχει εγκαταλείψει το πνεύμα του ιδεαλισμού και του ρομαντισμού και έχει υποδουλωθεί στο πνεύμα του πουριτανισμού και των τοκογλύφων. Δεν διαφέρει από την Ευρώπη του 1204 που κατέλυσε την Αυτοκρατορία μας και μπήκε στην Αγιά Σοφιά».

Ζητώντας δε την καταψήφιση του νομοσχεδίου, κάλεσε όσους ενδεχομένως κατατάξουν το κόμμα του στο «λόμπι της δραχμής» να το πράξουν: «Καλύτερα δραχμή, παρά υποταγή» κατέληξε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας