6:44 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Μικρές αυξήσεις στις συντάξεις και επίδομα ενοικίου το 2019!

Μικρές αυξήσεις στις συντάξεις και επίδομα ενοικίου το 2019!
  • Εξαϋλώθηκε το ΕΚΑΣ, αλλά έρχονται μικρές αυξήσεις στις συντάξεις από το 2019
  • Μικρή ανάσα κι από την επιδότηση ενοικίου που σύντομα ενεργοποιείται 
  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν και τη συμμετοχή τους στις ιατροφαρμακευτικά έξοδα να μηδενίζεται 

Δέσμευση της κυβέρνησης πως με το νόμο 4287 οι χαμηλοσυνταξιούχοι που παίρνουν ποσά ως 700 ευρώ θα δουν αυξήσεις κι άλλες διευκολύνσεις σε ένα χρόνο από τώρα, αρκεί να έχουν υπομονή ως το Γενάρη του 2019. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλο, από 1/1/2019 οι συνταξιούχοι που παίρνουν ποσά ως 700 ευρώ θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, ενώ παράλληλα θα έχουν μηδενική συμμετοχή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και επιδότηση ενοικίου.

Διαβεβαίωσε μάλιστα με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο” πως αυτές οι αυξήσεις είναι σχεδιασμένες, θα προκύψουν μέσα από το σύστημα και τον επανυπολογισμό των συντάξεων και θα υλοποιηθούν σίγουρα. Όσο πιο χαμηλή είναι η σύνταξη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η αύξηση που θα προκύψει. Έτσι, όσοι παίρνουν 503  ευρώ θα φτάσουν στα 595, όσοι παίρνουν 526 θα φτάσουν τα 612 και όσοι εισπράττουν σήμερα 606 ευρώ, το Γενάρη του 2019 θα λάβουν 666 ευρώ.

Μαζί με τις μικρές αυξήσεις θα υπάρξει μηνιαίο όφελος περί τα 30 ευρώ κατά μέσο όρο λόγω της μηδενικής συμμετοχής στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα υπάρξει και επιδότηση ενοικίου από 50 ως 87 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το ποσό του ενοικίου και τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας