2:17 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Μήνυμα Μπέρμποκ: H Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια στη Μεσόγειο.

Μήνυμα Μπέρμποκ: H Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο  για την ασφάλεια στη Μεσόγειο.

Να λύνουμε προβλήματα μέσω συζητήσεων, όχι με την κλιμάκωση των εντάσεων, ζητά με δήλωσή της η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ με αφορμή την επίσκεψη που θα κάνει σε Αθήνα και Άγκυρα την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως έναν από τους στενότερους συνεργάτες της Γερμανίας στην Ευρώπη σημειώνοντας ότι η χώρα μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την ασφάλεια στη Μεσόγειο.

Αναφερόμενη στις συνομιλίες που θα έχει στην Τουρκία, τόνισε ότι θα μιλήσει για τη σημασία του ΝΑΤΟ και την ενίσχυσή του μέσω της αποδοχής της Φινλανδίας και της Σουηδίας και θα αναφερθεί σε θέματα στα οποία υπάρχουν μεγάλες, μερικές φορές θεμελιώδεις, διαφορές, όπως ελευθερία έκφρασης, ανθρώπινα δικαιώματα, εφαρμογή των υποχρεώσεων ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Βλέπουμε πώς οι δρόμοι μας απομακρύνονται όλο και περισσότερο εδώ, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα προσεγγίσουν ξανά, σημείωσε η κα Μπερμποκ στο μήνυμά της, αναφερόμενη στην Άγκυρα.

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια.

Διαβάστε επίσης

Αναλένα Μπέρμποκ: Οι απειλές του Πούτιν για πυρηνικά πρέπει να ληφθούν υπόψη πολύ σοβαρά

Αναλένα Μπέρμποκ: «Όλοι στην Ευρώπη βρισκόμαστε σε θέση αδυναμίας»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας