6:47 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μηνύματα προς Αλβανία και Τουρκία από τον Μαργαρίτη Σχοινά στο Thessaloniki Summit 2023

Μηνύματα προς Αλβανία και Τουρκία από τον Μαργαρίτη Σχοινά στο Thessaloniki Summit 2023

Σαφή μηνύματα προς Αλβανία και Τουρκία απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2023.

Ο κ. Σχοινάς ξεκαθάρισε προς όσους θέλουν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας πως δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση ή μικρή πόρτα απόκλισης τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και όλες τις θεμελιώδεις αξίες στις οποίες στηρίζεται η Ε.Ε., αναφερόμενος στην περίπτωση του δημοκρατικά εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας (σ.σ. Φρέντι Μπελέρη) που συνεχίζει να κρατείται από τις αλβανικές αρχές.

Παράλληλα διασαφήνισε πως το ευρωπαϊκό μονοπάτι της Τουρκίας πρέπει να προκύψει μέσα από δεσμεύσεις σε όλο το εύρος των πολιτικών και όχι επιλεκτικά και κρυπτοτακτικιστικά, με αφορμή τόσο τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν για τη Χαμάς, όσο και για το ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και αντιθέτως έχουν αυξηθεί οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

To Thessaloniki Summit διοργανώνει για έβδομη φορά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας