14:12 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μηνυτήρια αναφορά κατά υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Αθηνών - Αρνήθηκε να επιδώσει δικαστικά έγγραφα σε δικηγόρο

Μηνυτήρια αναφορά κατά υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Αθηνών - Αρνήθηκε να επιδώσει δικαστικά έγγραφα σε δικηγόρο

Mηνυτήρια αναφορά κατά δικαστικού υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Αθηνών, κατέθεσε δικηγόρος, για παράβαση καθήκοντος, καθώς αρνήθηκε να του χορηγήσει αντίγραφα δικογραφίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δικαστικός υπάλληλος του Πρωτοδικείου Αθηνών, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αρνήθηκε σε δικηγόρο να χορηγήσει αντίγραφα δικογραφίας, παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος έκλεινε φάκελο την επόμενη μέρα.

Ο δικηγόρος κατέφυγε στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου από τον οποίο δόθηκε εντολή να δοθούν τα αντίγραφα της δικογραφίας στον δικηγόρο, ωστόσο ο υπάλληλος του Πρωτοδικείου επέμεινε στην άρνησή του να χορηγήσει τα ζητούμενα έγγραφα.

Ο δικηγόρος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του δικαστικού υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Αθηνών, για παράβαση καθήκοντος και σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκε ήδη η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, ενώ μετά το περιστατικό ο υπάλληλος απέστειλε ηλεκτρονικά στον δικηγόρο τα αντίγραφα της δικογραφίας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι αφού έλαβε γνώση της μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε κατά του δικαστικού υπαλλήλου, κοινοποίησε την αναφορά αυτή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα και στον προϊστάμενο του τριμελούς συμβουλίου διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γεώργιο Γρίβα, για «να λάβουν γνώση και να προβούν στις δέουσες ενέργειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: “Έσπασαν” τα ισόβια στο ζευγάρι για τη στυγερή δολοφονία του 58χρονου ψυχιάτρου

Στο εδώλιο η ξαδέλφη του Πολάκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας στην Κρήτη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

-----------------------------------------------------------------------------------

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας