4:19 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Mιωνή-Παπασταύρου: Το παρασκήνιο μιας αρχειοθέτησης

Mιωνή-Παπασταύρου: Το παρασκήνιο μιας αρχειοθέτησης

Αλαλος ο ελεγχόμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από την επιστολή-ντοκουμέντο που δημοσίευσε η «Μ» την προηγούμενη Κυριακή αποκαλύπτοντας τον τρόπο που οργανώθηκε το «μυστικό ταξίδι» στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο του 2015 με στόχο να εξαρθρωθεί η –υποτιθέμενη- εγκληματική οργάνωση, Μιωνή-Παπασταύρου, Μεταξά, κ.λπ.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο λαλίστατος «πολέμιος της Διαφθοράς» ανέφερε ότι όχι μόνο δεν υπήρχε τέτοια επιστολή-μήνυση αλλά πως δεν γνώριζε εκείνη την περίοδο τον εκδότη της «Δημοκρατίας». Μάλιστα, υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί «παραμυθά της Χαλιφάς» που απέδωσε ο εκδότης στον εισαγγελέα Αθανασίου ο οποίος κατέθεσε σχετικά στη Βουλή.

Η υπόθεση όζι Μιωνή-Παπασταύρου όζει από πλούσιο παρασκήνιο και παραθεσμικές ενέργειες όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε ο πρώην Οικονομι- κός εισαγγελέας στη Βουλή. Η επιστολή Φιλιππάκη στον άγνωστο Παπαγγελόπουλο εστάλη στις 19 Αυγούστου 2015 δηλαδή μόλις μια ημέρα προτού η κυβέρνηση Τσίπρα παραιτηθεί.

Την επόμενη κιόλας ημέρα (!) ο Παπαγγελόπουλος στέλνει την επιστολή και τα δημοσιεύματα του εκδότη στον τότε προϊστά- μενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος ορ- γανώνει –χωρίς να ενημερώσει τους Οικονομικούς εισαγγελείς ή τον Αρειο Πάγο – ταξίδι για να πάρει κατάθεση από τον Φαλτσιανί. Το πλέον παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η δικογραφία παρέμεινε στην κατοχή της Ελένης Τουλουπάκη, η οποία τη μετέφερε στις 13 Δεκεμβρίου 2017 στην εισαγγελία Διαφθοράς επικα- λούμενη «λόγους αρμοδιότητας»! Ισχυρισμός αβάσιμος καθώς –όπως κατέθεσε και ο Αθανασίου- τα υπό διερεύνηση πρόσωπα δεν ήταν κρατικοί αξιωματούχοι αλλά απλοί ιδιώτες. Ως εκ τούτου δεν ενέπιπταν στην αρμοδιότητα των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Το αρχείο

Στη διάθεση της στήλης βρίσκεται όμως και το πιστοποιητικό πορείας της υπόθεσης που αποκαλύπτει ότι εν τέλει η διαβόητη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση» τέθηκε στο αρχείο μετά από τέσσερα χρόνια διερεύνησης! Πότε; Στις 18 Ιουνίου 2019 εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Κάποιος κακοπροαίρετος και συνωμοσιολόγος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση συνέπεσε με τη διαφαινόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την απομάκρυνση του Παπαγγελόπουλου από το υπουργείο. Στην πράξη αρχειοθέτησης Μιωνή-Παπασταύρου αλλά και το πιστοποιητικό που υπογράφει ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Μανώλης αναφέρεται ότι «δεν προέκυψαν οι απαιτούμενες από τον νόμο ενδείξεις για την κίνηση της ποινικής δίωξης για κακουργήματα και δη για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» σε βάρος Παπασταύρου και σία. Και τώρα ξεκινούν τα καλύτερα.

Μιωνή-Παπασταύρου

Σε τι αναφέρομαι; Στη δικαστική μάχη του επιχειρηματία Μιωνή με τους διώκτες του. Τα όπλα του ελληνο-ισραηλινού είναι πολλά. Στοιχεία και ντοκουμέντα τα οποία, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, θα αφήσουν άφωνο το πανελλήνιο! Τραγική ειρωνεία; Σε αυτό φέρεται να συντελεί και ο νόμος Παπαγγελόπουλου που επιτρέπει τη χρήση παρανόμως κτηθέντος υλικού. Ενας νόμος ο οποίος (γιατί άραγε;) καταργήθηκε λίγο προτού ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωριστεί την εξουσία αλλά αλλά επανήλθε όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ!

*Όπως δημοσιεύθηκε στην στήλη εδώλιο της εφημερίδας “ΜΠΑΜ” 

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας