9:21 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Μείωση έως 15% στο εφάπαξ των ένστολων

Μείωση έως 15% στο εφάπαξ των ένστολων

 

Ψαλίδι στα εφάπαξ των ένστολων στελεχών που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις φέρνουν οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ποσού που δικαιούνται να λάβουν όσοι αποχωρούν από 1/1/2015.
Οι μειώσεις στα εφάπαξ των Ενόπλων Δυνάμεων θα μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο. Θα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τα ποσά που θα έπαιρναν με το παλιό καθεστώς για τα ίδια έτη υπηρεσίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι μειώσεις θα κυμαίνονται απο 2% εώς το 15% ανάλογα με το μισθό και το έτος αποχώρησης. Όσοι αποχωρήσουν το 2017 θα υποστούν μείωση 2%, ενώ οι μειώσεις για όσους αποχωρήσουν το 2020 θα φτάσουν το 10-15%.
Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και Άμυνας Π. Καμμένο, το εφάπαξ από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας για το χρόνο ασφάλισης και πληρωμής εισφορών από 1/1/2015 και μετά, μετατρέπεται ουσιαστικά σε επιστροφή εισφορών. Θα υπολογίζεται με τον νέο μαθηματικό τύπο που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) για τα εφάπαξ όλων των Ταμείων Πρόνοιας, Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών και φορέων πρόνοιας ιδιωτικού τομέα. Με το ίδιο σύστημα (σ.σ.: νοητής κεφαλαιοποίησης-NDC) θα υπολογίζεται και το εφάπαξ και για τα στελέχη των τριών Σωμάτων που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

πηγη: Ελεύθερος Τύπος

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας