23:26 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Μηταράκης: Πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιαστούν ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες

Μηταράκης: Πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιαστούν ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες

Για την διαχείριση της πανδημίας και τον εμβολιασμό στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως δήλωσε στο Mega, πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ covid-19 ενώ διευκρίνισε ότι ο μεταναστευτικός πληθυσμός δεν έδειξε στοιχεία μόλυνσης διαφορετικά από τον γενικό πληθυσμό.

Σχετικά με την συμμετοχή τους στον εμβολιασμό, ο κ. Μηταράκης είπε πως πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού. «Θα εμβολιαστούν κανονικά ανάλογα με τις ηλικιακές τους ομάδες. Αυτονόητα θα κάνουν εμβόλιο. Όλοι έχουν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης», είπε.

Μιλώντας ευρύτερα για τα εμβόλια, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «υπάρχει προτεραιοποίηση στα εμβόλια. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος είναι ότι η επάρκεια εμβολίων δεν ανταποκρίθηκε στις εκτιμήσεις ζήτησης. Τους επόμενες εβδομάδες και μήνες θα επιτύχουμε τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού».

Σχετικά με την μεταναστευτική πολιτική, σημείωσε ότι από τις 37 υπάρχουσες δομές φιλοξενίας, οι 34 είναι δημιούργημα ΣΥΡΙΖΑ. «Ολοκληρώθηκε η αποσυμφόρηση στα νησιά. Είχαμε φτάσει να έχουμε 34.000 επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι 12.000» ανέφερε. Προανήγγειλε μάλιστα νέες αναχωρήσεις προσφύγων προς την Γερμανία. «Την Τετάρτη θα φύγουν 140 άτομα. Μέσα σε 1-2 μήνες θα έχουν φύγει 1000 άτομα με απευθείας πτήσεις από τη Λέσβο στην Γερμανία» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Χρυσοχοΐδης για «Μήδεια»: «Θα δοκιμαστούμε, αλλά είμαστε όλοι εδώ»

Πρώτη κατοικία: Έως την 1η Ιουνίου η προστασία από τους πλειστηριασμούς

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας