3:37 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης: Αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα

Μητσοτάκης: Αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα

Προαναγγελία για οικονομική ενίσχυση των αδύναμων τα Χριστούγεννα αλλά και ρύθμιση για αναστολή πλειστηριασμών έκανε στην τριτολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα αντιμετώπισής του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών με ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης και πως «θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα». Οπως εξήγησε, η οικονομική δυνατότητα υπάρχει και η κυβέρνηση θα σταθεί με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα
«Στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα. Η ευθύνη βαραίνει όλους αλλά και την κυβέρνηση πρώτα απ’ όλους! Και τους τοπικούς άρχοντες». σημείωσε ο Πρωθυπουργός. και πρόσθεσε ότι «η αλήθεια είναι ότι πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας για τη Θεσσαλονίκη σε ό,τι αφορά τη ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων».

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό με τις δυνατότητες του ΕΣΥ και του ιδιωτικού τομέα. «Δεν πρέπει να υπάρχει κενό κρεβάτι είτε ως κόβιντ είτε όχι! Αυτό γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται μέχρις ότου τα κρούσματα αρχίσουν και πέφτουν».

Παράλληλα, κάλεσε την αντιπολίτευση να αναγνωρίσει ότι αν η κυβέρνηση είχε κάνει πράξη την επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων όταν το ζητούσαν τα υπόλοιπα κόμματα θα είχαν δαπανηθεί πολλά αχρείαστα χρήματα. «Επιλέξαμε άλλο μοντέλο που έχουμε δυνατότητα να αξιοποιούμε όποτε κρίνουμε απαραίτητο! Το τελικό αποτέλεσμα, είναι να τις χρησιμοποιούμε όταν είναι απαραίτητες. Τώρα ναι είναι! Και αν χρειαστεί σε άλλες πόλεις θα το κάνουμε».

«Πάγωμα των πλειστηριασμών»
Απαντώντας στην πρόταση για πάγωμα των πλειστηριασμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό θα γίνει με σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες μέρες. «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει άδικο όταν λέει υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογική υποδομή αν υπάρχει πάνω από ένα παιδί ή εργαζόμενος γονέας. Έχει δίκιο σε αυτό που λέει. Έχουν διατεθεί 40.000 λαπτοπ και θα φτάσουμε 90.000 Φλεβάρη του 2021 και θα ζητήσω, από το υπουργείο παιδείας να επιταχυνθεί αν είναι εφικτό», τόνισε.

«Θα γίνουν τεστ σε μαθητές για να δούμε αν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία»
Αναφορικά με τα τεστ, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν δειγματοληπτικα τεστ σε μαθητές προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει η δυνατότητα ανοίγματος των σχολείων στο τέλος του μήνα.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων τα Χριστούγεννα. «Το πώς θα γίνει, θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο. Απτή στήριξη στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη»!

Τέλος, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα ζητήσει από τα κόμματα να υποδείξουν συνομιλητή του υπουργείου Υγείας για την επιτροπή εμβολιασμών προκειμένου να «δουμε πώς θα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό πληθυσμού». «Το πρώτο εμβόλιο για να διατεθεί χρειάζεται περίπλοκη αλυσίδα διανομής. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις από κόμματα», κατέληξε ο Πρωθυπουργός

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαράζ ανατιμήσεων από χονδρέμπορους- σούπερ μάρκετ – Δείτε παραδείγματα!

 

Ένωση Ελληνικών Τραπεζών: Συγγνώμη λάθος δεν αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί για τους ευάλωτους δανειολήπτες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας