0:52 Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας

Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας

Την ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη στην Ουκρανία, η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της οποίας έχει παραβιαστεί, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την την παρέμβασή του στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ που συγκάλεσε ο Ντόναλντ Τουσκ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην οποία συμμετείχαν εκτάκτως και εκπρόσωποι ουκρανικών κομμάτων της Κεντροδεξιάς, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Επανέλαβε ακόμη ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία, ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει κοινή απάντηση στην αύξηση των τιμών ενέργειας. Και αυτό αφορά τόσο την επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όσο και την ανάγκη να μην είναι η Ευρώπη εξαρτώμενη από τις διακυμάνσεις των τιμών του φυσικού αερίου και να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης στη Ρουμανία για ενέργεια: «Χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση… Είναι κάτι που θα θέσω στο επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο»

Κυρ. Μητσοτάκης – Κάμαλα Χάρις: Ελληνοαμερικανική συνεργασία, Ανατολική Μεσόγειος και Ουκρανία το μενού της συζήτησης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας