21:27 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης: Έτοιμοι για διερευνητικές επαφές για τις ΑΟΖ με την Τουρκία -Ευρωπαϊκά ζητήματα το μεταναστευτικό και η τουρκική προκλητικότητα

Μητσοτάκης: Έτοιμοι για διερευνητικές επαφές για τις ΑΟΖ με την Τουρκία  -Ευρωπαϊκά ζητήματα το μεταναστευτικό και η τουρκική προκλητικότητα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι «το θέμα της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι μόνο υπόθεση της Ελλάδος και της Κύπρου, αλλά της Ε.Ε.».  Τόνισε δε ότι όλη η Ευρώπη εκφράζει την αλληλεγγύη της, γιατί θεωρεί ότι πρέπει όλα τα κράτη-μέλη να τυγχάνουν σεβασμού και «αυτό είναι το νόημα της παρουσίας μου εδώ, να επαναλάβω αυτό το μήνυμα».

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της Tουρκίας προκλητικότητας, ο κ. Μισέλ σημείωσε ότι πρέπει «να εργαστούμε μαζί εντατικά για να δούμε πώς θα προοδεύσουμε, με μια διπλή μέθοδο. Αφενός να είμαστε κατηγορηματικοί και αυστηροί για να γίνουν σεβαστές αρχές που είναι σημαντικές για την Ελλάδα και την Κύπρο και αφετέρου είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε την αγκάλη μας για να δείξουμε ότι μια ατζέντα θετική είναι δυνατόν να υπάρξει αν υπάρχει κοινή βούληση να γίνουν σεβαστές αυτές οι αρχές. Είναι θέμα σημαντικό που θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και θα προετοιμαστούμε ώστε να δείξουμε την ενότητα και τη δύναμη της Ε.Ε. γιατί η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι στρατηγικό συμφέρον της Ε.Ε.».

Σχολιάζοντας το μεταναστευτικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μόρια, σημείωσε ότι ήθελε να δει με τα μάτια του «την πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουμε» και σημείωσε ότι «καταλαβαίνουμε την ευθύνη που ανέλαβε η Ελλάδα απέναντι σε ένα γεγονός τόσο βίαιο». Μάλιστα, απέδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση για την «ικανότητα να δώσει απαντήσεις σε τόσο σύντομο διάστημα» και ανέφερε «την κινητοποίηση της Ε.Ε.» να στηρίξει τη χώρα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη -Μισέλ

Έκτακτη επικοινωνία Ερντογάν με Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ -Διπλωματική πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της κατάστασης

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας