19:01 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης για πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται για ανοησίες - Ακόμα κι αν εφαρμοζόταν, θα οδηγούσε απευθείας στη χρεοκοπία

Μητσοτάκης για πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται για ανοησίες - Ακόμα κι αν εφαρμοζόταν, θα οδηγούσε απευθείας στη χρεοκοπία

“Το βασικό μας θέμα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι η αύξηση των μισθών. 25% αύξηση των μισθών για τους εργαζομένους και το ίδιο για τον κατώτατο μισθό”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’ όλης της ύλης συζήτησης με τον Peter Spiegel, επικεφαλής των Financial Times στις ΗΠΑ, στα πλαίσια των εργασιών του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την ανάγκη της σταθερότητας, επιτέθηκε σε Τσίπρα-Βαρουφάκη και ΠΑΣΟΚ, ενώ εξέπεμψε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία. “Δεν συζητάμε θέμα συνόρων και εθνικής κυριαρχίας… Έχουμε ένα θέμα. Την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Τίποτα άλλο. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος για αυτό”.

Επισημαίνοντας ότι η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας ήταν σημαντική στη διάρκεια των τελευταίων ετών, ο πρωθυπουργός, από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών, τόνισε ότι η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027 είναι στραμμένη στο πώς θα επιτευχθεί πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη.

“Το βασικό μας θέμα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι η αύξηση των μισθών. 25% αύξηση των μισθών για τους εργαζομένους και το ίδιο για τον κατώτατο μισθό… Ήμασταν συνεπείς στη δέσμευση μας να μειώσουμε τους φόρους την προηγούμενη τετραετία”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. “Θέλουμε σταθερή κυβέρνηση γιατί είμαστε σε ένα δύσκολο σημείο του κόσμου…”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του, ενώ εξαπέλυσε πυρά εναντίον του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Βαρουφάκη.

“Η ιστορία θα κρίνει πολύ αυστηρά τον κ. Τσίπρα. Υπήρξε οπισθοδρόμηση…”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ καυτηρίασε και το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. “Πρόκειται για ανοησίες. Δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί. Ακόμα κι αν εφαρμοζόταν, θα οδηγούσε απευθείας στη χρεοκοπία”, τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε ηχηρά μηνύματα προς την Τουρκία. “Δε συζητάμε θέμα συνόρων και εθνικής κυριαρχίας…Έχουμε ένα θέμα. Την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Τίποτα άλλο. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος για αυτό…”, διεμήνυσε.

Σχολιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης είπε:

“Ποτέ δεν θα υποτιμούσα τον πολιτικό μου αντίπαλο. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιδείξει πολιτικές δεξιότητες αλλά θεωρώ ότι τα πήγε χάλια ως πρωθυπουργός. Κι έχουμε τον κ. Βαρουφάκη που θέλει να αντικαταστήσουμε τα ευρώ μας με το νόμισμα Δήμητρα. Μην ξεχάσουμε ότι ήταν εύκολο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον, αλλά την πίσωγύρισε. Σα να βάζεις φωτιά στο σπίτι σου και να ζητάς εύσημα επειδή κάλεσες την πυροσβεστική. Στις Βρυξέλλες σχολιάζουν ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε ένα άσκοπο δημοψήφισμα, πισωγύρισε και ξοδεύτηκαν εκατομμύρια. Η ιστορία θα τον κρίνει αυστηρά γιατί είχε την ευκαιρία να πάει τη χώρα μπροστά, αλλά την πήγε πίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μάθει τίποτα. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει και δεν είναι σε θέση να προσφέρουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα διοικήσουν τη χώρα”.

O πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας. “Προχωράμε με ταχύτερους ρυθμούς κι έχουμε μειώσει σαφέστατα το χρέος, έχουμε δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, κι έχουμε προσελκύσει επενδύσεις”, είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: Αυτή η ανάπτυξη μάς επέτρεψε να στηρίξουμε τους πολίτες. Το σημαντικότερο είναι η αύξηση του μέσου μισθού και είναι εφικτό το 25% στον κατώτατο μισθό. Χρησιμοποιήσαμε τον δημοσιονομικό χώρο για να προσφέρουμε στοχευμένη υποστήριξη σε όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Ήμασταν συνεπείς στη δέσμευσή μας να μειώσουμε τους φόρους για τη μεσαία τάξη, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ: Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας – Live η παρουσίαση της ΝΔ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας