23:24 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση σερβίρει πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση»

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση σερβίρει πολιτική φτήνια και  οικονομική φτωχοποίηση»

Για «μπαγιάτικο τσαβισμό» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι το τέταρτο μνημόνιο φέρει τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα.

«Η κυβέρνηση σερβίρει ”μπαγιάτικο τσαβισμό”, δηλαδή πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα». «Κύριο μέλημά της είναι η στοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων με κάθε μέσο», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος, καθώς η κυβέρνηση «εξαντλήθηκε ή εξάντλησε» και βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα. Ακόμη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν εφαρμόζει απλώς μνημόνια, αλλά παράγει διαρκώς καινούρια, αλλά και πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία.

«Τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση», σχολίασε αναφερόμενος στη συμφωνία της Μάλτας και κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας από το 2019 και μετά.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ΔΕΗ, τόνισε: «Μόνο η πώληση μονάδων της ΔΕΗ και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην επιχείρηση, σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ μπορούν να μας γλιτώσουν από την καταστροφή. Μόνο έτσι θα διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας, θα μειωθεί το ενεργειακό κόστος και θα αποκατασταθεί η ρευστότητα της ΔΕΗ».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι και οι δανειστές έχουν ευθύνη για λάθη που έχουν συμβεί, αλλά σημείωσε ότι «Για να είμαστε αξιόπιστοι, πρέπει να αναλάβουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας