18:46 Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης μετά την αποπληρωμή του ΔΝΤ: Κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο

Μητσοτάκης μετά την αποπληρωμή του ΔΝΤ: Κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ από την κυβέρνηση

Στο «τέλος εποχής» του ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας αναφέρεται σε αναρτήσεις του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την πρόωρη αποπληρωμή των τελευταίων υποχρεώσεων του δανείου που είχε δοθεί τον Μάρτιο του 2010.

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για ένα «γκρίζο κεφάλαιο» που κλείνει και για μια εποχή «την οποία οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά».

«Σήμερα, παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη. Το είπαμε, το κάνουμε!» καταλήγει στις αναρτήσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ έκανε γνωστή χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστους Σταϊκούρα αναφέροντας τα εξής για την ολοκλήρωση της αποπληρωμής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Σήμερα, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αποπληρωμή που – υπενθυμίζεται ότι – ξεκίνησε, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνει, έτσι, ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο, για χρηματοδοτική στήριξη.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, απόρροια της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία, όπως ανέφερε και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, “στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για την χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας, ενισχύει το προφίλ του δημοσίου χρέους και αποφέρει εξοικονομήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ, προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας”.

Συνεχίζουμε, με πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών και των νέων εξωγενών προκλήσεων, με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις της πατρίδας μας, για να καταστήσουμε την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή, με την οικονομία της περισσότερο παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά πιο δίκαιη».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας