9:03 Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης: "Να παραιτηθούν Τσίπρας-Καμμένος, αν δεν έχουν κοινή πρόταση"

Μητσοτάκης: "Να παραιτηθούν Τσίπρας-Καμμένος, αν δεν έχουν κοινή πρόταση"
  • Ζήτημα δεδηλωμένης έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν έχουν κοινή γραμμή στο «Μακεδονικό»
  • Εκατέρωθεν βολές μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μέσω ανακοινώσεων και tweet για απουσία συγκεκριμένης πρότασης για την ονομασία των Σκοπίων

«Η ΝΔ θέλει να αποκαλύψουμε δημόσια την διαπραγματευτική μας στρατηγική για ονοματολογικό/ΦΥΡΟΜ. Πρόβλημα που εκείνη άφησε άλυτο καθότι ο Μητσοτάκης συγκρούονταν, χωρίς να παραιτηθεί, με εσωκομματικούς αντίπαλους. Συγκρούσεις που συνεχίζονται. Γι’ αυτό και αδυνατεί να προτείνει λύση», έγραψε στο Twitter ο κ. Κοτζιάς, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση που άνοιξε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, έπειτα από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ».

«Δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους» ήταν η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία «ερέθισε» τον Νίκο Κοτζιά!

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, ζητώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σοβαρευτεί»:

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας. Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό. Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας».

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε άμεσα, τονίζοντας ότι αναμένει μια συγκεκριμένη και κοινή πρόταση από τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο για το όνομα της ΠΓΔΜ.

«Θυμίζουμε στους κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στην Κυβέρνηση και όχι στην Αντιπολίτευση. Και καθώς υποθέτουμε ότι επικοινωνούν μεταξύ τους, αναμένουμε μια συγκεκριμένη και κοινή πρότασή τους για το όνομα της ΠΓΔΜ. Διότι όσο βρίσκονται ακόμη στην Κυβέρνηση, εκείνοι έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και όχι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας