0:57 Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης - Σαμαράς - Καραμανλής, μαζί στα γενέθλια της ΝΔ

Μητσοτάκης - Σαμαράς - Καραμανλής, μαζί στα γενέθλια της ΝΔ

Mια εκδήλωση για τα 47 «γενέθλια» της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει σήμερα  Τετάρτη αφορμή για να βρεθούν στη Φιλοθέη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Την εκδήλωση διοργανώνει το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή και γίνεται σε μια ενδιαφέρουσα χρονικά συγκυρία με τα εθνικά θέματα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής, ενώ πρόκειται να παρευρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Το timing της εκδήλωσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς γίνεται λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας- Γαλλίας και παραμονή της υπογραφής της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Δεδομένο θεωρείται πως ο πρωθυπουργός θα κάνει αναφορά στα εθνικά θέματα, εστιάζοντας και στο ρόλο της Ε.Ε. Αναμένεται να κάνει και μια αναδρομή στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή «οικογένεια» και στο κομβικό ρόλο που είχε διαδραματίσει ο Κ. Καραμανλής. Παράλληλα θα αναφερθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού K. Καραμανλή με μια πολιτική ομιλία, η οποία δεν θα έχει μόνο ιστορικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμανλής παρακολουθεί μεν τις εξελίξεις αλλά έχει επιλέξει να κάνει ελάχιστες δημόσιες τοποθετήσεις την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει μια αναδρομή στην ιστορική παρακαταθήκη του Κ. Καραμανλή αλλά αναμένεται να επεκταθεί και στις τρέχουσες εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα. Άλλωστε η εκδήλωση γίνεται σε μια περίοδο εντεινόμενης προκλητικής συμπεριφοράς της Άγκυρας και έχει ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η συμφωνία ΑUKUS αλλά και στον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Ευρώπη.

Το τρίτο πρόσωπο που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον είναι ο Αντώνης Σαμαράς, που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση. Και μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να μην μιλήσει, ωστόσο πρόσφατα με συνέντευξη του τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης επαναλαμβάνοντας τις «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά.

Η σημερινή εκδήλωση έχει ευρύτερη σημασία για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς στόχος είναι να σταλεί μήνυμα ενότητας. Παράλληλα όμως θα σταλούν και μηνύματα πως ακραίες απόψεις δεν συνάδουν με την καραμανλική «κληρονομιά».

Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σημείωσε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών πως «δεν ανήκουν οι ακροδεξιοί στη Νέα Δημοκρατία». Μάλιστα τόνισε ότι δηλώσεις που υποστηρίζουν πως οι κομμουνιστές είναι χειρότερος εχθρός από τους Τούρκους- αναφορά που έκανε ο διαγραφείς Κ. Μπογδάνος- είναι ακραίες και μας γυρνάνε σε μία εποχή, που πρέπει να ξεχάσουμε.

Στην εκδήλωση πρώτος θα λάβει τον λόγο ο πρόεδρος του Ιδρύματος- που ήταν και εκ των στενότερων συνεργατών του Κωνσταντίνου Καραμανλή- Πέτρος Μολυβιάτης . Θα ακολουθήσει ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ενώ αναμένεται να προβληθούν και βίντεο από σημαντικές στιγμές στη διαδρομή του Κων. Καραμανλή.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ακόμη 

Η Νέα Δημοκρατία σβήνει 47 κεράκια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας