4:07 Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης: πολλοί Έλληνες υποστηρίζουν την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης

Μητσοτάκης: πολλοί  Έλληνες υποστηρίζουν την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σημερινές του δηλώσεις στο Bloomberg υπερασπίζεται τις απολύσεις στο Δημόσιο, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να προκληθούν νέες αναταραχές στη χώρα.

«H Ελλάδα προγραμματίζει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους και να θέσει άλλους 25.000 σε διαθεσιμότητα, ωστόσο υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία εκεί έξω που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Είναι πολλοί οι Έλληνες που υποστηρίζουν την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης», δηλώνει ο υπουργός.

Και συνεχίζει: «Υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν χωνέψει. Εχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα».

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος γίνεται αναφορά και στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι η ανανεωμένη κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίζει την πρώτη της δοκιμασία στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, όταν θα κληθεί να περάσει ένα σκληρό πολυνομοσχέδιο, ώστε να ξεκλειδώσει τα κεφάλαια διάσωσης.

«Όπως όλες οι ψήφοι, και αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά εγώ προβλέπω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καταλήγει: «Η κυβέρνηση έχει μεν μικρότερη πλειοψηφία, αλλά είναι πια περισσότερο ομοιογενής από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας