13:26 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης στο CNN: «Σαφέστατα, φέτος δεν θα έχουμε ύφεση»

Μητσοτάκης στο CNN: «Σαφέστατα, φέτος δεν θα έχουμε ύφεση»

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα φέτος δεν θα σημειώσει ύφεση, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN από το Νταβός.

Στη συνέντευξη, που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η εκτίμησή του είναι ότι «είναι πιθανό να έχουμε ανάπτυξη πιο κοντά στο 2% απ’ ό,τι στο 1%».

Εξέφρασε την πεποίθησή του ο ελληνικός λαός θα τον εμπιστευτεί στις εκλογές της άνοιξης, επειδή όπως είπε «τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας. Επειδή χτίζουμε εκ νέου σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Επειδή έχουμε μειώσει τους φόρους, έχουμε μειώσει την ανεργία. Έχουμε στηρίξει τους πολίτες σε δύσκολες περιόδους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει καλύτερη απόδοση από την αναμενόμενη, γεγονός που σημαίνει «πως δημιουργούμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών» όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναγνώρισε ότι είναι μία δύσκολη περίοδος ενώ εξήρε την εμπειρία της κυβέρνησης, στη διαχείριση κρίσεων.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι Έλληνες, σύμφωνα με τον ίδιο «για πρώτη φορά αισθάνονται ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα. Δεν νομίζω ότι θα ήθελαν να ρισκάρουν εκτροχιασμό από αυτή την πορεία».

Ερωτώμενος για τις επενδύσεις διαβεβαίωσε πως μόλις επιλυθούν οι πολιτικές αβεβαιότητες, τότε «θα κερδίζουμε πάλι», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τον πόλεμο στην Ουκρανία, επιμένοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να στηρίζει την χώρα ενώ επισήμανε ότι «οι διπλωματικοί δίαυλοι πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί με τη Ρωσία».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας