More

  Μητσοτάκης: Συναντήσεις με Μέρκελ και Κουρτς

  Σε συναντήσεις με τους καγκελάριους της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, θα βρεθεί ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες ημέρες στο Βερολίνο και στην Βιέννη.

  Σήμερα το πρωί, 9/3, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

  Μαζί με την καγκελάριο, θα συμμετάσχουν με διαδοχικές ομιλίες στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ «Vision & Investment Opportunities».

  Αύριο, Τρίτη 10/3, ο κ. Μητσοτάκης θα ταξιδέψει από το Βερολίνο στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

  Ο Κ. Μητσοτάκης με τον Σ. Κουρτς.

  Δύο από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν την κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση η κυβέρνηση: Κορωνοϊός και προσφυγικό – μεταναστευτικό.

  Δύο μείζονα θέματα

  Δύο μείζονα θέματα, που αν δεν καταφέρει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με επιτυχία, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο ανθρώπων.

  Μέχρι στιγμής η κατάσταση και στα δύο μέτωπα φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται, αν και το θέμα του ιού δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την κυβέρνηση, αφού πρόκειται για επιδημία που εκδηλώθηκε σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως.

  Ο Κορωνοϊός

  Στο θέμα του κορωνοϊού, η κυβέρνηση εκτιμά, βάσει της ενημέρωσης που έχει από τους ειδικούς της επιστημονικής κοινότητας, ότι η επιδημία θα εξελιχθεί με πιο έντονο ρυθμό και για αυτό, χωρίς να θέλει να προκαλέσει πανικό, ανακοινώνει σταδιακά τα μέτρα, περιορίζοντας τις δημόσιες συναθροίσεις και αναλόγως την εξέλιξη της διάδοσης του ιού θα πράξει για περαιτέρω μέτρα, αν και εφόσον χρειαστούν.

  Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση προτιμά, όπως εξηγούν από το Μέγαρο Μαξίμου, να τηρεί τη συγκεκριμένη τακτική, παρά να δημιουργηθεί πανικός στους πολίτες, που μπορεί να εκδηλωθεί με ανεξέλεγκτο τρόπο και να έχει αρνητικές συνέπειες, κυρίως στην οικονομία. Μπορεί να υπήρξαν κάποια κενά στην αρχή, τώρα όμως η κυβέρνηση σπεύδει ώστε να μην υπάρξει κάποια ολιγωρία.

  Το Προσφυγικό

  Το προσφυγικό είναι θέμα εν πολλοίς πολιτικών και διπλωματικών χειρισμών και εξαρτάται ως ένα βαθμό από το πώς θα το χειριστεί η κυβέρνηση.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, να επισκεφθεί τον Έβρο από τον περασμένο Οκτώβριο όταν οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ότι «κάτι δεν πάει καλά» και πως έχουν αρχίσει προσφυγικές ροές, σε μία χρονική στιγμή που οι πρόσφυγες εφθαναν στη χώρα κυρίως από τα θαλάσσια σύνορα.

  Από τότε, από τον περασμένο Οκτώβριο δηλαδή, η κυβέρνηση άρχισε να συνειδητοποιεί ότι στα βόρεια σύνορα οι Τούρκοι άρχισαν να προκαλούν προβλήματα και για αυτό το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να προετοιμάζει την κατάσταση, όταν παρέλαβε πλήρη αναφορά μετά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην περιοχή.

  Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, σήμερα 9 Μαρτίου στο Βερολίνο, διαμορφώνεται ως εξής:

  -Στις 14.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας), αναμένονται οι ομιλίες του πρωθυπουργού και της καγκελαρίου Μέρκελ στο Οικονομικό Φόρουμ.

  -Στις 14.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ‘Ανγκελα Μέρκελ.

  -Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με Γερμανούς επενδυτές και στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) θα συμμετάσχει σε πάνελ διαλόγου που διοργανώνει το German Council on Foreign Relations.

  Το πρόγραμμα αύριο, Τρίτη 10 Μαρτίου διαμορφώνεται ως εξής:

  -Στις 08.00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας) στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε πρωινό εργασίας με θεσμικούς φορείς της γερμανικής οικονομίας.

  -Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, όπου στις 15.40 τοπική ώρα (16.40 ώρα Ελλάδας) θα έχει συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

  Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού αρμόδιος για θέματα ΕΕ και ΗΠΑ Θανάσης Μπακόλας.

  Πέρα από τον πρωθυπουργό και τους κ. Γεωργιάδη και Φραγκογιάννη, στο Οικονομικό Φόρουμ θα μιλήσουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου. Θα συμμετέχει επίσης ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκος Μαντζούφας.

  Το Φόρουμ πραγματοποιείται αύριο στο Βερολίνο και θα φιλοξενηθεί στο «Μέγαρο της Γερμανικής Οικονομίας – Haus der Deutschen Wirtschaft».

  Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν προγραμματιστεί πάνω από 40 B2B συναντήσεις.

  Τη διεξαγωγή του Φόρουμ αποφάσισαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η Γερμανίδα καγκελάριος, ‘Ανγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη, πέρυσι στο Βερολίνο, ενώ η διοργάνωση υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών, τελώντας υπό την εποπτεία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη και του Ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

  Την ευθύνη υλοποίησης του Φόρουμ ανέλαβε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK e.V.) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI e.V.).

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Καταρρέει το Facebook λόγω κορωνοϊού – Απολύσεις και μειώσεις μισθών

  Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει τρομακτικές συνέπειες σε εταιρείες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου και το Facebook δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με...

  Επίθεση με βιτριόλι: «Αγγίζει» η ΕΛ.ΑΣ. την μαυροφορεμένη

  Σιγά – σιγά, ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τη μυστηριώδη υπόθεση με την κωδική ονομασία «Βιτριόλι» και οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι, ότι η σατανική...

  Έξαλλος ο Κουτσόπουλος: «Συγχαρητήρια στον κύριο μ@λ@κ@…»

  Εκτός εαυτού βγήκε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ξέσπασε δημόσια για πρώτη φορά Ο γνωστός σεφ που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια ξεσπάσματα, καθώς πάντα...

  ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

  Οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 100.000, με τη χώρα να παραμένει πρώτη παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην αμερικανική...

  Θύμα απάτης η Μαρία Σαράφογλου – Τι συνέβη;

  Στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στράφηκε η Μαρία Σαράφογλου, καθώς έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης. Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε η δημοσιογράφος, χρησιμοποιήθηκε για διαφημιστικούς σκοπούς το όνομα και...