14:52 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μόσχα και το Πεκίνο θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια

Μόσχα και το Πεκίνο θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια

Η Ρωσία και η Κίνα θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια από τις 21 ως τις 27 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι σινορωσικές κοινές ναυτικές ασκήσεις, οι οποίες διεξάγονται κάθε χρόνο από το 2012, θα περιλάβουν εκτοξεύσεις πυραύλων και πυρά πυροβολικού στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Ο κύριος λόγος των γυμνασίων είναι να ενισχυθεί η ναυτική συνεργασία ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα και να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού”.

Αφότου η Ρωσία εισέβαλε το Φεβρουάριο στην Ουκρανία, η Μόσχα επιδιώκει να αυξήσει τις πολιτικές και τις οικονομικές σχέσεις της, καθώς και τις σχέσεις στον τομέα της ασφάλειας με το Πεκίνο και θεωρεί τον κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ σύμμαχο κλειδί σε μια αντιδυτική συμμαχία.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν μια “απεριόριστη” στρατηγική σύμπραξη μερικές ημέρες πριν η Μόσχα εξαπολύσει το Φεβρουάριο τη μεγαλύτερη χερσαία εισβολή που έχει γίνει στην Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως το Πεκίνο έχει έκτοτε εκφράσει ανησυχίες για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως τέσσερα πλοία της θα συμμετάσχουν στα γυμνάσια -περιλαμβανομένου του πυραυλοφόρου καταδρομικού Varyag-, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης έξι κινεζικά πλοία, μαζί με αεροπλάνα και ελικόπτερα και από τις δύο πλευρές.

Ρωσικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν σήμερα από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στη ρωσική άπω ανατολή για να συμμετάσχουν στα γυμνάσια, που αρχίζουν μεθαύριο, Τετάρτη, και θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας