19:59 Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

"Μου πουλάς επίχρισμα από την μύτη σου;"

"Μου πουλάς επίχρισμα από την μύτη σου;"

“Γνωρίζω προσωπικά κορίτσι 26 χρονών που το τελευταίο δεκαήμερο έχει μολυνθεί με Covid (ασυμπτωματικά ευτυχώς) και το οποίο την τέταρτη μέρα της καραντίνας του δέχτηκε ένα τρομακτικό τηλεφώνημα. «Έμαθα από φίλο ότι έχεις κορωνοϊό. Σου δίνω 300 ευρώ να μου δώσεις λίγο επίχρισμα από την μύτη σου.»

Η κοπελίτσα βέβαια, αιφνιδιασμένη απάντησε ένα ξερό «όχι» και η συνομιλία έληξε. Κακώς, θα ‘πρεπε να απαντήσει θετικά και να πάρει αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία. Διότι έτσι θα εξαρθρωνόταν ένα ακόμα κυκλωματάκι. Ο τύπος που έψαχνε μολυσμένο επίχρισμα για να αγοράσει, δεν μπορεί να ήταν μόνος του. Θα είχε στην παρέα του τουλάχιστον έναν μικροβιολόγο σε πιστοποιημένο εργαστήριο. Μπορεί και παραπάνω, αλλά δίχως έναν μικροβιολόγο δεν θα μπορούσε να γίνει η δουλειά.

Καθότι, αν πάω εγώ σ’ ένα μικροβιολογικό εργαστήριο κρατώντας μια μπατονέτα με επίχρισμα στην άκρη της και πω ότι είναι δικό μου δείγμα που θέλω να εξεταστεί, θα με κλωτσήσουν απ’ τις σκάλες. Είναι υποχρεωτική η ταυτοποίηση του εξεταζόμενου με την αστυνομική του ταυτότητα και η λήψη δείγματος εκεί μπροστά. Οπότε στην συγκεκριμένη περίπτωση, είτε ο μικροβιολόγος κατά μόνας είτε ολόκληρο το εργαστήριο είναι υποχρεωτικά στο κόλπο. Άρα έχουμε να κάνουμε με κύκλωμα, με οργάνωση, σαν αυτή της Καρδίτσας.

Και φυσικά, δεν ξέρουμε αν αυτός που ζητούσε μολυσμένο επίχρισμα το ήθελε για να βγάλει δικό του πιστοποιητικό νόσησης ή αν πλήρωνε 300 το επίχρισμα για να μεταπουλήσει στην συνέχεια το πιστοποιητικό σε κάποιο τρίτο, για 600 ή για 1000 ευρώ. Κι αν ισχύει το δεύτερο, που είναι πιθανότατο, τότε έχουμε να κάνουμε με κανονική συμμορία που εμπορεύεται θάνατο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Έξι self-test μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές για τον Σεπτέμβριο – Από αύριο η διάθεσή τους

Νέα καταγγελία για αντιεμβολιαστές: Αρνούνται να λάβουν ακόμα και αίμα από εμβολιασμένους


Θα μου πείτε ότι αυτή η ιστορία δεν οδηγεί πουθενά. Αν αρχίσουμε να κάνουμε τεστ αντισωμάτων σε όσους παρουσιάζουν πιστοποιητικά εμβολιασμού από το εξωτερικό ή τεστ DNA σε κάθε δείγμα που βγαίνει θετικό για να δούμε σε ποιον ανήκει, φέξε μου και γλίστρησα. Δεν θα κάνουμε άλλη δουλειά. Αφήστε δηλαδή που φέρων βουλγάρικο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταφύγει στα δικαστήρια ρωτώντας γιατί δεν γίνεται δεκτό το δικό του ενώ δεχόμαστε το πιστοποιητικό του βούλγαρου τουρίστα. Χάος.

Για κάθε καινούρια κλειδαριά που θα βάζει η πολιτεία ώστε να προστατεύσει τους πολίτες της, τρία αντικλείδια θα ανακαλύπτουν οι παραβατικοί, έτσι γίνεται πάντα. Από την άλλη, το κράτος δεν μπορεί να κάτσει άπρακτο σε μια γωνιά και ν’ αφήσει τους μάγκες να αλωνίζουν, να πλουτίζουν και να μολύνουν. Αυτό τον κλεφτοπόλεμο θα συνεχίσουμε επ’ αόριστον, προς δόξαν της ανοησίας και της εγκληματικότητας ορισμένων. Δεν θα πιαστούν ποτέ όλοι, αλλά τουλάχιστον ας έχουν τον φόβο και μερικοί ας την πληρώσουν ακριβά. Έτσι για το γαμώτο και για τα ανθρωπάκια που εξ αιτίας αυτών των τύπων θα μολυνθούν και ίσως πεθάνουν.”

Δημήτρης Καμπουράκης

Δημοσιογράφος – Συγγραφέας – Παρουσιαστής

Απόσπασμα από άρθρο του για την ιστοσελίδα Liberal.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας