Μπάχαλο στην προανακριτική: Εξαίρεση τεσσάρων βουλευτών ζητεί ο Παπαγγελόπουλος ο οποίος προειδοποιεί με ακύρωση της διαδικασίας

Μπάχαλο στην προανακριτική: Εξαίρεση τεσσάρων βουλευτών ζητεί ο Παπαγγελόπουλος ο οποίος προειδοποιεί με ακύρωση της διαδικασίας

Το απόγευμα στις 18:00 συνεδριάζει η Προανακριτική για την υπόθεση Novartis αλλά μη βάλει και κανείς το χέρι του στη φωτιά πως θα γίνει η συνεδρίαση.

Και δεν είναι μόνο η παρουσία Τζανακόπουλου και Πολάκη.
Εξαιρέσεις θα ζητήσει και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξαιρεθεί από την Προανακριτική αλλά διαμηνύουν ότι θα εμφανιστούν κανονικά στην αίθουσα της συνεδρίασης. Ενώ όλα δείχνουν πως η διαδικασία οδεύει προς νέα αναβολή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε πως θα ζητήσει και η δική του πλευρά την εξαίρεση τριών μελών της Προανακριτικής, όπως έκανε η πλειοψηφία με τους Τζανακόπουλο και Πολάκη.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (07.11.2019) στο OPEN, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι ο δικηγόρος του, Δημήτρης Τσοβόλας, θα καταθέσει αίτημα για την εξαίρεση τριών βουλευτών από την Προανακριτική.

Αίτημα εξαίρεσης κατά Παπαγγελόπουλο, ζητάει ο Τσοβόλας για Ράπτη, Πλεύρη, Κεγκέρογλου. Κυρανάκη

Χαρακτηρίζοντας «παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια» την εξαίρεση των Τζανακόπουλου – Πολάκη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε πως θα ζητήσει την εξαίρεση τριών μελών της Προανακριτικής, αλλά… παρέπεμψε στον Δημήτρη Τσοβόλα να αποκαλύψει ποιοι θα είναι οι τρεις. Στόχος, είπε, να αποδείξει την υποκρισία τους, σημειώνοντας πως εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα.

Μόνο που από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει υπόμνημα για την εξαίρεση τεσσάρων μελών της Προανακριτικής. Το αίτημα θα στρέφεται κατά των βουλευτών της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, Κώστα Καραγκούνη και Κώστα Κυρανάκη και κατά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Αποκλειστικό – FBI και Τουλουπάκη τινάζουν στον αέρα την έρευνα για τη Novartis !

«Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία.

Σαράκης στο eReportaz: Άλλοι μάρτυρες στην Αμερική, άλλοι στην Ελλάδα

Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προειδοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία», τόνισε ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Novartis και άλλοι: Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου σε Παπαγγελόπουλο

Σχόλια