4:57 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Μύκονος: "Έθαψαν" κρούσματα κορωνοϊού

Μύκονος: "Έθαψαν" κρούσματα κορωνοϊού

Μύκονος και κορωνοϊός! Κοινό μυστικό αποτελούσε ότι στο νησί της Μυκόνου -και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων- το γεγονός ότι από τις αρχές κιόλας του καλοκαιριού υπήρχαν κρούσματα σε εργαζομένους γνωστών επιχειρήσεων και beach restaurant τα οποία όμως αποκρύβονταν για να μην ξεσπάσει σάλος, να μην αμαυρωθεί η φήμη των επιχειρήσεων και κυρίως προκειμένου να καταφέρουν να κερδίσουν ότι μπορούν από το “λαβωμένο” -λόγω κορωνοϊού- καλοκαίρι.

Η χτεσινή αποκάλυψη ότι σε δυο από τα πλέον γνωστά beach-restaurant του νησιού, το Scorpios και το Νammos, εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα σε εργαζόμενους δεν εξέπληξε κανέναν. Εδώ και καιρό τόσο το eReportaz όσο και η “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” είχε φιλοξενήσει δημοσιεύματα που κατέγραφαν την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε, αναφέροντας ότι ακόμη και σε lux ξενοδοχεία των Κυκλάδων εργαζόμενοι είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, με το πρόβλημα που ανέκυψε να κρύβεται επιμελώς κάτω από το… χαλί.

Οι έλεγχοι το Σαββατοκύριακο και οι εξαφανισμένοι εργαζόμενοι

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στο τέλος της τουριστικής περιόδου, μικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μετέβησαν στη Μύκονο για να πραγματοποιήσουν…αιφνιδιαστικούς ελέγχους οι οποίοι αποδείχτηκαν όχι και τόσο αιφνιδιαστικοί. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι (11 στο Nammos και δυο στο Scorpios) ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου στη φημισμένη παραλία της Ψαρρού είχε σημάνει συναγερμός καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεκάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης είχαν ενημερωθεί για τους ελέγχους με αποτέλεσμα να “εξαφανιστούν” και να μην υποβληθούν ποτέ σε τεστ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 100! Είναι άγνωστο εάν αυτοί οι άνθρωποι είναι υγιείς ή φορείς του ιού, εάν νοσούν, εαν παραμένουν απομονωμένοι στα σπίτια τους ή κυκλοφορούν ελέυθεροι και αποτελούν κινούμενες βόμβες. 

H Mύκονος είχε την τιμητική της… Μετά τους ελέγχους, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου, επιβλήθηκε τριήμερο λουκέτο στις επιχειρήσεις οι οποίες αναμένεται να επαναλειτουργήσουν την Παρασκευή. Η ουσία όμως δεν βρίκσεται σε αυτήν την απόφαση αλλά στο τι ακριβώς συμβαίνει στο παρασκήνιο. Με ποιανού ευθύνη κρύφτηκαν τα κρούσματα η γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν εγκαίρως οι έλεγχοι, είναι πιθανώς κάτι που θα διερευνήσουν οι εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες ενδείξεις για το τι ακριβώς συμβαίνει στη Μύκονο υπήρχαν εδώ και καιρό όταν η επιχείρηση Alemagou στη Φτελιά είχε βάλει λουκέτο λόγω οκτώ κρουσμάτων κορωνοϊού. Από τότε φάνηκε ότι η Μύκονος είχε… θέμα.

Οι άλλες επιχειρήσεις 

Από τη δημοσιογραφική έρευνα του eReportaz έχει καταδειχτεί ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν είναι οι μόνες. Κρούσματα σε εργαζομένους έχουν επιβεβαιωθεί και σε γνωστά ξενοδοχεία αλλά και σε αλλα επίσης δημοφιλή beach bar. Ωστόσο αυτές οι περιπτώσεις ουδέποτε γνωστοποιήθηκαν. Μάλιστα σε επικοινωνία που είχε η δημοσιογραφική ομάδα του eReportaz με ιδιοκτήτη ξενοδοχείου παραδέχτηκε ότι στην επιχείρηση είχαν υπάρξει τρια κρούσματα σε εργαζομένους λέγοντας όμως ότι είχαν απομονωθεί. Το ξενοδοχείο, φυσικά, συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.

Η Πάρος 

Η Πάρος, τουριστικός προορισμός των Κυκλάδων όπως και η Μύκονος, ήταν ο πρώτος που υπεστη περιορισμούς στο ωράριο. Στην περίπτωση όμως της Πάρου υπήρξαν επιχειρηματίες οι οποίοι προτίμησαν, για προστασία της δημόσιας υγείας όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν, να κλείσουν έστω και πρόωρα τις επιχειρήσεις τους ένεκα του φόβου εξάπλωσης του κορωνοϊού. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν εκείνη του θρυλικού μπαρ Barbarossa.

  • Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τη φονική νόσο
  • Μην χάσετε στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί την Κυριακή αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας