Μύκονος: Σωρός από σκουπίδια δίπλα στα πανάκριβα beach bar!

Μύκονος: Σωρός από σκουπίδια δίπλα στα πανάκριβα beach bar!

Η άλλη όψη του νησιού

Μέσα κούκλα και απέξω …πανούκλα είναι η εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες στο νησί των ανέμων.

Όπως κάθε Αύγουστο έτσι και φέτος η πληρότητα στη Μύκονο αγγίζει το 100%. Βαθύπλουτοι Άραβες, Τούρκοι, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι σε συνδυασμό με τους λίγους Έλληνες που έχουν την οικονομική άνεση να ακολουθήσουν τα υπερβολικά κόστη διαμονής και διαβίωσης, συνθέτουν ένα πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό.

Αυτές τις ημέρες για να βρεις μια καλή θέση η ξαπλώστρα στις hot παραλίες του νησιού θα πρέπει η να έχεις γνωστό ή να έχεις κάνει κράτηση από την προηγούμενη ημέρα. Οι τιμές; Στο Θεό!

Σε παραλία όπως η Αγία Άννα η ξαπλώστρα φτάνει τα 50 ευρώ… Στην Ψαρρού τα 100 ευρώ! Εκείνο όμως που προκαλεί πραγματικά αλγεινή εντύπωση είναι η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης προτού αποφασίσει να ζήσει το μύθο του σε κάποια από τις παραλίες όπου στεγάζονται τα διάσημα beach bar.

Μέρα μεσημέρι, σωροί από σκουπίδια δεξιά και αριστερά στο δρόμο, πεταμένα μπουκάλια, πλαστικά, σακούλες, οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς στολίζουν τους διαδρόμους του «καλωσορίσματος».

Η εικόνα που αντίκρισε το Ereportaz οδεύοντας στην παραλία της Αγίας Άννας είναι ενδεικτική. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Το ερώτημα που τίθεται είναι ο Δήμος τι έχει να πει για όλα αυτά; Δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες προκειμένου να γίνεται το αυτονόητο; Η έγκαιρη αποκομιδή;

Η τελικά το μόνο που νοιάζει άπαντες στο νησί είναι η «καλοκαιρινή αρπαχτή»;

Διαβάστε επίσης τα σχτικά μας άρθρα:

Μύκονος: Νέες φωτογραφίες της ντροπής με ξυπόλυτους σερβιτόρους!

Μύκονος: Tα πάρτι χλιδής χιλιάδων ευρώ, τα «όργια» φοροδιαφυγής και οι σύγχρονοι σκλάβοι που μένουν σε «φαβέλες»

Αφιέρωμα της Guardian για Μύκονο: Ενας παράδεισος παράλογου πλούτου

Σχόλια