More

  ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έσοδα που ξεπερνούν τα 2 δις για το 2019

  Η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2019, με έσοδα που σπάνε το ρεκόρ της εταιρείας.

  Παρά τις οικονομικές δυσκολίες στους τομείς όπου δραστηριοποιείται -μεταλλουργίας, ενέργειας, κατασκευών και αμυντικών συστημάτων- ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε τα 2 δις ευρώ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ευάγγελο Μυτιληναίο.

  Στις 16:00 ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη όπου η διοίκηση
  θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις αναλυτών.

  Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας:

  • Ο κύκλος εργασιών κατέγραψε αύξηση 47,8% και διαμορφώθηκε στα
   €2.256,1 εκατ. έναντι €1.526,5 εκατ. το 2018
  • Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA)
   διαμορφώθηκαν στα €313,2 εκατ. έναντι €283,6 εκατ. το 2018. (αύξηση
   κατά +10,4%)
  • Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν
   σε €144,9 εκατ. έναντι €141,2 εκατ. το 2018.
  • Τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) διαμορφώθηκαν σε €1,014 έναντι €0,988 το
   2018
  • Το προτεινόμενο μέρισμα για τη χρήση 2019 ανέρχεται στα €0,36 ανά
   μετοχή
  • Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά €22 εκατ. στα €421 εκατ. έναντι
   €443 εκατ. στο τέλος του 2018 (συνυπολογίζοντας την αύξηση του
   δανεισμού κατά €53 εκατ. λόγω της εφαρμογής του IFRS 16), παρά την
   αύξηση των κεφαλαιακών δαπανών (€122 εκατ. έναντι €47 το 2018)
  • Ο λόγος του καθαρού δανεισμού προς λειτουργικά κέρδη (EBITDA)
   ανήλθε σε 1,4x

  Σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ανέφερε:

  «Το 2019 ήταν ακόμα μια χρονιά ανάπτυξης για την εταιρεία, με τον κύκλο εργασιών να ξεπερνά για πρώτη φορά το ορόσημο των 2 δισ. ευρώ. Η αύξηση κατά 50% στον κύκλο εργασιών αποδεικνύει την ικανότητά μας να συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε παρά τις δυσκολίες στον κλάδο της Μεταλλουργίας.

  Παράλληλα, επιβεβαιώνεται η ποιότητα του διαφοροποιημένου επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, το οποίο σταθερά μας παρέχει τη δυνατότητα να παράγουμε σημαντικές ταμειακές ροές σε όλες τις φάσεις του Οικονομικού Κύκλου.

  Επιπρόσθετα, η επιτυχία της έκδοσης του πρώτου ευρωπαϊκού ομολόγου αποδεικνύει την ελκυστικότητα του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού μοντέλου μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.».

  Προοπτικές για το 2020

  Η εμφάνιση του COVID-19 αρχικά στην Κίνα και στη συνέχεια η εξάπλωση του σε όλο τον κόσμο με επίκεντρο αυτή τη στιγμή την Ευρώπη, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αβέβαιο περιβάλλον, επιδεινώνοντας σημαντικά τις προοπτικές της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ προχωρά έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να διασφαλίσει την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων της, αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση και την περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων της.

  Εκτός από τη συνεχιζόμενη διαχείριση του λειτουργικού κινδύνου λόγω της επιδημίας COVID-19, η Εταιρεία επανεξετάζει το επενδυτικό της πλάνο, όπου κρίνεται σκόπιμο ώστε να διατηρήσει την ισχυρή οικονομική της θέση.

  H ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ διαθέτει σήμερα έναν ισχυρό ισολογισμό με χαμηλό συντελεστή μόχλευσης και συνολική διαθέσιμη ρευστότητα που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, χωρίς σημαντικές λήξεις υποχρεώσεων μέχρι και τα μέσα του 2022.

  Αυτά τα εργαλεία προσφέρουν σημαντική προστασία και ευελιξία σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

  Εξάλλου, η διοίκηση της Εταιρείας έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία σημαντικές προκλήσεις τα τελευταία έτη, ανάμεσα στις οποίες η διεθνής αλλά και η ελληνική κρίση.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Σύψας: «Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και μπορεί να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά»

  Ανήσυχος για τον εφησυχασμό που παρατηρείται τελευταία με τον κορωνοϊό εμφανίστηκε ο Νίκος Σύψας, προειδοποιώντας πως ο ιός μπορεί «να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά». Ο καθηγητής...

  Κεραμέως: Νωρίτερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη

  «Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως λίγες ημέρες πριν την επιστροφή των μαθητών των δημοτικών στα...

  Επίθεση με βιτριόλι: Τι αποκαλύπτουν η φίλη και ο διευθυντής της 34χρονης

  Σταδιακά αποκαλύπτονται παραπάνω πληροφορίες για την επίθεση με βιτριόλι που έγινε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στην Καλλιθέα, με θύμα την 34χρονη Ιωάννα, αλλά...

  Αυτόπτης μάρτυρας για το ασανσέρ που έπεσε στο Παγκράτι: «Είδα ότι το παιδί ανέπνεε, αλλά έβγαζε ένα βρόγχο»

  Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού νοσηλεύεται ο 30χρονος τεχνικός του ασανσέρ μετά το φρικτό ατύχημα που είχε κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης...

  Καιρός: Άστατος με βροχές, καταιγίδες μέχρι και χαλαζοπτώσεις

  Άστατος αναμένεται σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου ο καιρός, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες αλλά και πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Ειδικότερα,τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες...