12:50 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Mytilineos: Μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με EDPR

Mytilineos: Μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με EDPR

Η MYTILINEOS – Energy & Metals και η EDP Renewables («EDPR») υπέγραψαν μία μακροπρόθεσμη Συμφωνία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) για την «πράσινη» ενέργεια που θα παραχθεί από χαρτοφυλάκιο αιολικών έργων συνολικής ισχύος 78 MW.

Πρόκειται για τον πρώτο PPA της EDPR στην Ελλάδα, αλλά και το πρώτο για τη MYTILINEOS που αφορά σε ενέργεια που παράγεται από αιολικά έργα. Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στην EDP Renewables να επιταχύνει την ανάπτυξη αυτού του χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από τρία αιολικά πάρκα:

• 23 MW στη Βοιωτία, Ελλάδα

• 21 MW στην Αχαΐα, Ελλάδα

• 35 MW στη Βοιωτία, Ελλάδα

Όλα τα αιολικά πάρκα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2024/2025 και στο πλαίσιο αυτού του PPA αναμένεται να παράγουν ετησίως 232 GWh, που ισοδυναμούν με την κατανάλωση 60 χιλιάδων νοικοκυριών στην Ελλάδα και θα περιορίζουν περίπου 100 χιλιάδες τόνους εκπομπών CO2 ετησίως.

Η MYTILINEOS υποστηρίζει πλήρως το στρατηγικό σχέδιο της Ελλάδας για την απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα και αναζητά ευκαιρίες για την εξασφάλιση «πράσινων» PPAs για το χαρτοφυλάκιό της, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους τόσο για τις δικές της ανάγκες όσο και για αυτές των επιχειρηματικών της εταίρων.

O Ιωάννης Καλαφατάς, Chief Executive Director του Κλάδου Ενέργειας της MYTILINEOS, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα συνεργασία με την EDPR, που σηματοδοτεί τον πρώτο της PPA στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα αιολικά PPA στη χώρα. Η MYTILINEOS δεσμεύεται να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε ανταγωνιστικές τιμές, καθώς εξελίσσεται σε ένα ολοκληρωμένο utility ενέργειας σε διεθνές επίπεδο».

Με αυτό το νέο χαρτοφυλάκιο, η EDPR έχει πλέον 11,2 GW από τα 20 GW που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού της Σχεδίου 2021-25. Η συναλλαγή αυτή επιτρέπει στην EDPR να επιτύχει περισσότερα από 3,6 GW από τον ευρωπαϊκό στόχο των 6,7 GW κατά την περίοδο 2021-25.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας