0:53 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Mytilineos: Ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου Atacama

Mytilineos: Ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου Atacama

Ο Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας («RSD Business Unit») της MYTILINEOS, ανακοίνωσε ότι μετά από περίπου 15 μήνες εργασιών ολοκλήρωσε την κατασκευή της μονάδας ηλιακής ενέργειας ισχύος 170MW στον δήμο Pica στο Tarapaca της Χιλής («έργο Atacama»).

Η σύμβαση υπεγράφη με την Atacama Solar S.A., θυγατρική της Sonnedix, στις 10 Απριλίου 2019 και η Προκήρυξη ανάθεσης εκδόθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η MYTILINEOS, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, όλες οι κατασκευαστικές εργασίες εκτελέστηκαν χωρίς διακοπή και ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο κανένας από το προσωπικό. Έτσι, καταδεικνύει για ακόμα μία φορά πως βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους αναδόχους EPC παγκοσμίως, για projects ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας, καθώς καταφέρνει να παραδίδει όλα τα έργα σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιελάμβανε τον σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού και την κατασκευή (EPC) της μονάδας ηλιακής ενέργειας, καθώς και την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O & M) για δύο έτη.

Το έργο Atacama είναι το μεγαλύτερο έργο της Sonnedix και το δεύτερο μεγαλύτερο έργο στη Χιλή. Η MYTILINEOS έχει ήδη καθιερωθεί στη χώρα, αφού εστιάζει στρατηγικά στην αγορά ηλιακής ενέργειας της Λατινικής Αμερικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφαγή” στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας

Ριμπολόβλεφ: Η πρόταση επένδυσης 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, για εργοστάσιο μπαταριών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας