16:13 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ν. Δένδιας: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή

Ν. Δένδιας: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή

“Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή”, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους πριν τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Abdullah Bin Zayed Al Nahyan) στο Ντουμπάι.

Όπως επεσήμανε, βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Ντουμπάι, μετά τη βαλκανική περιοδεία, “στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων, όπως προβλέπει το άρθρο 2 της Συμφωνίας, που είχα την τιμή να υπογράψω με τα Εμιράτα, και η οποία, θυμίζω, περιλαμβάνει ρήτρα αμυντικής συνδρομής”.

Σημείωσε δε πως τα ΗΑΕ είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τον επόμενο χρόνο θα οργανώσουν την COP28 για το περιβάλλον.

“Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει μεγάλο βάθος συνεργασίας, αν λάβουμε υπόψη ότι εμείς θα οργανώσουμε την Ocean Conference 2024. Και πάλι, προσβλέπω σε μια ιδιαίτερα γόνιμη ανταλλαγή απόψεων”, κατέληξε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρέθηκαν “η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών εταιρικών σχέσεων Ελλάδας- ΗΑΕ, η συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Ανατολική Μεσόγειο”, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ – Ηλιούπολη – Υπόθεση μαστροπείας: Δικαιοσύνη για τα θύματα – Τιμωρία για τους ενόχους

Γ. Οικονόμου: Στις πρωτόγνωρες συνθήκες το κράτος οφείλει να παρεμβαίνει ουσιαστικά και αποτελεσματικά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας