10:23 Σάββατο 28 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Χατζηδάκης καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα σχετικά με την e-food

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Χατζηδάκης καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα σχετικά με την e-food

“Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Χατζηδάκης καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα σχετικά με το θέμα της e-food”, αναφέρει σε δήλωση του ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι “στο νομοσχέδιο με το οποίο φρόντισαν να νομοθετήσουν τα απλήρωτα 10ωρα κάνουν ρητή αναφορά σε αυτοαπασχολούμενους αντί για εργαζόμενους στις σχετικές πλατφόρμες”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τους “θυμίζει” τη “σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη που αναφέρεται σε “αυτοαπασχολούμενα παιδιά””, για να τονίσει: “Ούτε “αυτοαπασχολούμενοι” είναι ούτε “παιδιά”. Είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαιώματα”.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι “τη στιγμή που άλλες χώρες κατοχυρώνεται η μισθωτή σχέση σε παρόμοιες εργασίες, νομοθετικά ή μέσα από δικαστικές αποφάσεις, η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία”. Υπογραμμίζει δε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι “μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, θα κατοχυρώσουμε νομοθετικά την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνει”. “Αν μπορεί ας πράξει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση”, σχολιάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και παιδιατρικές κλίνες ΜΕΘ οι προτεραιότητες του υπουργού υγείας Θ. Πλεύρη

Efood Χατζηδάκης: «Αυτό που έγινε δεν έχει καμία σχέση με το νόμο»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας