1:29 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ν. Ξυδάκης: Η Ιταλία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την Ελλάδα

Ν. Ξυδάκης: Η Ιταλία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την Ελλάδα

Σειρά συναντήσεων με μέλη της ιταλικής κυβέρνησης είχε σήμερα στην Ρώμη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης. Είχε συνομιλίες με τον υφυπουργό Προεδρίας της κυβέρνησης αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Σάντρο Γκότζι, με τον Φιλίππο Μούμπικο, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Βιντσέντσο Αμέντολα.

Μετά το πέρας των επαφών, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών σε μια τόσο κρίσιμη φάση για το μέλλον της Ένωσης, ο κύριος Ξυδάκης δήλωσε «ικανοποιημένος, και μάλιστα, μάλλον πάνω από τις προσδοκίες μας»:

«Οι συναντήσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια μιας σαφώς θετικής επαφής που είχαμε στην Λισαβόνα» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης. Στην Ρώμη υπάρχει συγκατανόηση γι’ αυτό που διαδραματίζεται στην Μεσόγειο, κατανόηση και πολιτική θέληση με καθαρότητα γι’ αυτό που συμβαίνει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ότι αφορά την φυγοκέντριση μέσα στην Ένωση: Η Ιταλία είναι ιδρυτικό μέλος της, του χρόνου συμπληρώνονται εξήντα χρόνια από τα πρώτα ευρωπαϊκά θεμέλια που μπήκαν στην Ρώμη και φαίνεται ότι η Ιταλία έχει συναίσθηση αυτής της θέσης, και αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο – μαζί με την παλαιά Ευρώπη – για μια επανανοηματοδότηση και μια πολιτική επανεκκίνηση της Ευρώπης. Είναι αυτό που χρειάζεται επειγόντως, διαφορετικά, αν συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο των αποκλίσεων και των μικροεθνικών πολιτικών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ σύντομα μπορεί να βρεθεί στην τροχιά κερματισμού και αποσάθρωσης. Και αυτό είναι κάτι που θα μας ρίξει, όχι μόνον στα χρόνια του πενήντα, αλλά πολύ φοβάμαι, στα χρόνια του μεσοπολέμου».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας