16:26 Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

ΝΑΤΟ: Το είπε και το έκανε - Επίσημο βέτο από Ερντογάν στην ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας

ΝΑΤΟ: Το είπε και το έκανε - Επίσημο βέτο από Ερντογάν στην ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας

Το είπε και το έκανε – Επίσημο βέτο από Ερντογάν στην ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας με αποτέλεσμα ενώ οι πρεσβευτές των κρατών μελών του ΝΑΤΟ ετοιμαζόντουσαν για να προχωρήσουν την διαδικασία μετά την υποβολή της αίτησης  για ένταξη από τις δύο χώρες όλα πάγωσαν.

Η Τουρκία μπλόκαρε την αρχική απόφαση του ΝΑΤΟ αναφορικά με τα αιτήματα Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία.

Η αναβολή εγείρει αμφιβολίες αναφορικά με το εάν θα καταφέρει το ΝΑΤΟ να εγκρίνει το πρώτο στάδιο των αιτήσεων της Φινλανδίας και της Σουηδίας εντός μίας ή δύο εβδομάδων, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ. Ανοίγει επίσης τον δρόμο για πολυήμερη εντατική διπλωματία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Τουρκίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας για το θέμα, επισημαίνουν οι Financial Times.

Και τα 30 υπάρχοντα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να επικυρώσουν τις αιτήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας, αλλά αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει μόνο όταν η Αμυντική Συμμαχία εκδώσει πρωτόκολλο προσχώρησης και καλέσει επίσημα τις δύο χώρες να ενταχθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «σιδηρά κυρία» της Β. Ιρλανδίας!

Γερμανία: Η κυβέρνηση ενέκρινε το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας