8:57 Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

ΝΔ: "Η Αθηνά Λινού είπε τα ίδια με τον Πνευματικό. Θα τη θέσουν εκτός ψηφοδελτίων;" - ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι"

ΝΔ: "Η Αθηνά Λινού είπε τα ίδια με τον Πνευματικό. Θα τη θέσουν εκτός ψηφοδελτίων;" - ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι"

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει πυροδοτήσει παλιότερη συνέντευξη της Αθηνάς Λινού με την ΝΔ να την κατηγορεί ότι έχει τις ίδιες απόψεις με τον κ. Πνευματικό και να ζητά από το ΣΥΡΙΖΑ να τη θέσει εκτός ψηφοδελτίων
Παλιότερη συνέντευξη της Αθηνάς Λινού επικαλείται η ΝΔ υποστηρίζοντας ότι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ είχε διατυπώσει παρόμοιες απόψεις με τον Σπύρο Πνευματικό προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της κ. Λινού.

Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η ΝΔ λόγω του πανικού της επιδίδεται σε άθλια fake news συγχέοντας επίτηδες την ανακουφιστική φροντίδα που χρειάζοτναι οι ασθενείς τελικού σταδίου με τη διαλογή ασθενών στη βάση της ανάλυσης κόστους – οφέλους που διατύπωσε ο κ. Πνευματικός.

Η ΝΔ από τη μεριά της εξέδωσε απάντηση στην οποία αφού λέει ότι τέτοια ευαίσθητα θέματα δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για δύο μέτρα και δύο σταθμά και ζητά την αποπομπή της Αθηνάς Λινού από τα ψηφοδέλτια.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

“Θέματα τόσο υψηλής ευαισθησίας, όπως οι θεραπείες των καρκινοπαθών, ειδικά τελικού σταδίου, θα έπρεπε να μείνουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη αξία και θα έπρεπε όλα τα κόμματα να απέχουν από διαγκωνισμούς που παραπέμπουν σε πολιτική εκμετάλλευση τόσο κρίσιμων ζητημάτων. Γι’ αυτό και δεν βγάλαμε καμία απολύτως ανακοίνωση για τις δηλώσεις της κας Λινού. Ήρθε όμως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, όχι μόνο να υποστηρίξει την κα Λινού, που λέει περίπου τα ίδια με αυτά που έλεγε ο κ. Πνευματικός, οι απαράδεκτες δηλώσεις του οποίου αντιμετωπίστηκαν όχι μόνο με αποδοκιμασία αλλά και με απόσυρσή του από την προεκλογική μάχη, αλλά να επιτεθεί και στη ΝΔ υποστηρίζοντας πλήρως τις απόψεις της υποψήφιας βουλευτού του.

Κι αποτελεί μνημείο υποκρισίας, η κα Λινού, που μιλάει για ακριβά φάρμακα, να είναι η πρώτη που ξεσπάθωσε κατά του κ. Πνευματικού όταν η ίδια έχει πει τα ίδια. Άραγε ο κ. Τσίπρας που έκανε «σημαία» τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, χρεώνοντάς τες συνολικά στη ΝΔ, θα τηρήσει την ίδια στάση με την κα Λινού και θα την θέσει εκτός εκλογικού αγώνα ή θα τηρήσει, όπως το συνηθίζει, δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Για εμάς, η καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως του σταδίου που βρίσκεται το νόσημά του, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να του προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Κι αν κάτι θέλουμε να αναδείξουμε με την ανακοίνωση αυτή είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και η μικροκομματική εκμετάλλευση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος.”


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές – Δημοσκόπηση GPO: 43,9% η ΝΔ, 20,9% ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Τσίπρας από τη Λάρισα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει – Αυτή τη φορά ψηφίζουμε για τη ζωή μας

 


Η Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

“Η ΝΔ μιλά για διαλογή ασθενών και μείωση κόστους του ΕΣΥ, η κα Λινού για στήριξη ασθενών ως το τέλος της ζωής τους – Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

 

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα μέσα στον πανικό της προχώρησε σε μια απίστευτη αθλιότητα: επιτίθεται με fake news στην καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Η κυρία Λινού πριν επτά χρόνια υποστήριξε το αυτονόητο. Ότι το κράτος και η πολιτεία οφείλουν να παρέχουν πλήρη υποστήριξη στους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και στις οικογένειες τους που είναι αντιμέτωπες με τον ανείπωτο πόνο της απώλειας. Αυτό επιβάλλει η ιατρική, ο πολιτισμός και η ανθρώπινη ηθική.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να απολογηθεί. Γιατί μετατρέπει την πιο δύσκολη στιγμή χιλιάδων οικογενειών σε αντικείμενο φτηνής ψευδολογίας. Γιατί επιχειρεί να εξισώσει την κυνική δήλωση του κ. Πνευματικού για την οικονομική διάσταση της θεραπείας με τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία μιας γιατρού που δίνει τη μάχη για το δικαίωμα των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος.

 

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για κέρδη και ζημιές. Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας