20:57 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής»

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής»

Με βάση το ερώτημα «πως αποκαλούν εκεί στη ΝΔ και στην κυβέρνηση γενικότερα τους κκ Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη, Λιακόπουλο, Μπαλάσκα, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της ΝΔ και φίλους του κ. Σαμαρά;» ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό σχετικά με κριτική που δέχεται ο Α. Τσίπρας στα περί «βλαχοδήμαρχων» που ανέφερε στην ΚΕ του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «αυτές είναι μερικές από τις πρόσφατες περιπτώσεις που έλαβαν χώρα και ο κατάλογος των ονομάτων είναι μακρύς από διάφορους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, όπου η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες ήταν ο κανόνας για τους αιρετούς και τα κόμματά τους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν διαχρονικά τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανατρέχει σε δήλωση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το 2011, όπου υποστήριζε «για τον κατάδικο πλέον για υπεξαίρεση, πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο τα εξής: Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Ο άλλος «έντιμος» άνθρωπος της περιοχής και υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ στη Μακεδονία και ένθερμος υποστηρικτής της συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, κ. Ψωμιάδης, καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος και εξέπεσε του αξιώματος του περιφερειάρχη, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζει επίσης ότι δεν έχει περάσει καιρός, επίσης, όταν γνωστό στέλεχος της ΝΔ και αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου συνελήφθη για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκίας, καθώς και για τον δήμαρχο Κιλκίς, επίσης στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος χορηγούσε χιλιάδες δελτία αναπηρίας ζημιώνοντας το δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτά, προς το παρόν» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επανέλθει στο θέμα αυτό.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Ασκούνη. Στην ανακοίνωσή του, το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί τον κ. Ασκούνη «κομματικό βαστάζο», του οποίου «αποστολή είναι να καταλαγιάζει την οργή των αιρετών ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές». Επιπλέον, τον χαρακτηρίζει «αυλάρχη των μνημονιακών κυβερνήσεων» και «συνένοχο στη μετατροπή της αυτοδιοίκησης σε κρατική υπηρεσία και παράρτημα του ΤΑΙΠΕΔ».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας