9:54 Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Νέα Δημοσκόπηση: Στα ύψη η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ παρά το μέρισμα

Νέα Δημοσκόπηση: Στα ύψη η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ παρά το μέρισμα
  • Νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ δίνει προβάδισμα με διψήφιο ποσοστό (12%) στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ!
  • Μεγάλη άνοδος για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες!
  • ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι μένουν εκτός Βουλής αν γίνουν εκλογές την Κυριακή!

Παραμένει υψηλή η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ, παρά το κοινωνικό μέρισμα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί ποσοστά άνω του 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας φτάνει το 18,5%

Σε σταθερά υψηλά ποσοστά παραμένει η δυσαρέσκεια για τα κυβερνητικά πεπραγμένα, με τους πολίτες να θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο. Επίσης θεωρούν το κοινωνικό μέρισμα αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης και ζητούν να κατευθυνθεί σε μαζικές φοροελαφρύνσεις.

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ σε πρόθεση – παράσταση νίκης

Ποιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 30,5% (31% στη μέτρηση του Οκτωβρίου) με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 18,5% (18%).

Μεγάλη άνοδο καταγράφει η Δημοκρατική Συμπαράταξη έπειτα και από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής και από 6,5% «σκαρφαλώνει» στο 8,5%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% (7%), το ΚΚΕ με 6,5% (5,5%), η Ένωση Κεντρώων με 2% (3%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% (2,5%). Από την άλλη το «Ποτάμι» βλέπει τα ποσοστά του να εξανεμίζονται –απότοκο και της συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές για τον νέο φορέα- συγκεντρώνοντας 0,5%, έναντι 1,5% που είχε καταγράψει στην προηγούμενη μέτρηση. Στο 16% η αδιευκρίνιστη ψήφος, στο 9% το «άλλο κόμμα», στο 15% η αποχή και στο 5% το άκυρο/λευκό.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας