More

  Νέα έρευνα δια τα δάνεια Ψυχάρη -ΔΟΛ

  Ζητήθηκε από τον Νικολόπουλο να συσχετισθεί η έρευνα με την μεγάλη κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε μετά την έρευνα του εισαγγελέα Γαληνού Μπρη στον ΔΟΛ. Από την έρευνα προέκυψε ο τεράστιος προσωπικός πλουτισμός του Σταύρου Ψυχάρη και οι πτώχευση ουσιαστικά εταιρειών, οι οποίες κατέστρεψαν τη ζωή πολλών εργαζομένων, λόγω μη καταβολής αμοιβών.

  Ο Νίκος Νικολόπουλος απο την πλευρά του προσέφυγε στη Δικαιοσύνη αναφέροντας μεταξύ άλλων:

  “…Αξιότιμε κε Εισαγγελεύ,

  υπό την ιδιότητά μου ως εκλεγμένου Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και ως Προέδρου του του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, παρίσταμαι και επιτελώ νομίμως καθήκοντά μου ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της Νομιμότητας της Δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα Τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας, στα πλαίσια της οποίας εξετάζονται ενόρκως οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους.

  Με την παρούσα αναφέρω νόμιμα και αιτούμαι όπως ερευνήσετε και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί η πραγματική διάσταση και να αποκαλυφθεί η ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων και εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα, με αφορμή τις δηλώσεις – απαντήσεις του κ. Παναγιώτη Ψυχάρη ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά αυτής, με θέμα τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, κατά την συνεδρίαση της 31.08.2016.

  Κατά πρώτον επισημαίνω την δήλωση που αφορούσε την παραδοχή του κ.Ψυχάρη, ο οποίος, ερωτηθείς ως μάρτυρας απάντησε επί λέξει : «Εγγυήθηκα δανείου 15 εκατομμυρίων ευρώ με αέρα».

  Και ειδικότερα, κατωτέρω παρατίθενται αποσπάσματα των όσων ειπώθηκαν και κυρίως τι κατέθεσε μεθ’ όρκου ο κ. Ψυχάρης εξεταζόμενος από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που ερευνούν τις «σκοτεινές» διαδρομές εκδοτικού, τραπεζικού και πολιτικού χρήματος.

  «……… Το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί. Μόνο στη φαντασία και τις ονειρώξεις κάποιων θα κλείσει» ήταν η χυδαία φράση που χρησιμοποίησε, ενώπιον της Επιτροπής που εκτελεί χρέη ανακριτικής αρχής. ………. Παράγει και θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα….» δήλωσε ο μηνυόμενος ενώ, με τις απαντήσεις του στα σχετικά ερωτήματα των βουλευτών, έκανε σαφείς αναφορές για πολιτικές παρεμβάσεις στις τράπεζες, έτσι ώστε να μην επιτευχθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να αποκλειστεί το Mega από τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεγχομένου.

  «….. Είναι η αίσθηση που έχω ότι υπήρξε παρέμβαση. Είμαστε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε όλοι…….» δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ο μηνυόμενος, αναφέροντας ειδικότερα ότι, μέχρι να γίνει η ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, οι τράπεζες του δέσμευσαν το χρηματικό ποσό των 24.000.000 ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι άν δεν είχε γίνει αυτή η δέσμευση, θα γίνονταν κανονικά οι πληρωμές των εργαζομένων, των προμηθευτών και η αποπληρωμή των δόσεων των δανείων.

  Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ισχυρίστηκε ότι : «……. Το Mega χρωστάει μεν 86.000.000 ευρώ, αλλά συνεχίζει να πληρώνει….…».

  Όσον αφορά τα δάνεια του ΔΟΛ, ο μηνυόμενος δήλωσε ότι : «το γεγονός ότι η έκθεση της Τ.τ.Ε. αναφέρει ότι περίπου 75.000.000 ευρώ είναι ακάλυπτα από εγγυήσεις δεν σημαίνει απολύτως τίποτα………..»

  Και κλείνοντας την κατάθεσή του, ο μηνυόμενος, ομολόγησε κυνικά, ρητά και κατηγορηματικά ότι «εγγυήθηκε δάνειο 15.000.000 ευρώ με εγγύηση αέρα κοπανιστό».

  «…..Είπατε αέρα;….», τον ρώτησε εμβρόντητος ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κος Σ. Φάμελλος και συνέχισε : «Υπογράψατε αέρα; Με τι εχέγγυο; Αξίζει τόσα η υπογραφή σας;».

  Και με τις απαντήσεις του ο μηνυόμενος ομολόγησε ότι όχι μόνο δεν έκανε λάθος, αλλά επιβεβαίωσε όλες τις ανωτέρω δηλώσεις του.

  Τα ανωτέρω στοιχεία κατατέθηκαν στην Εξεταστική και είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της 31.08.2016 (σελ 346-350) και, ως εκ τούτου, καλείστε να πράξετε τα νόμιμα και ιδιαίτερα να ερευνήσετε το ενδεχόμενο της διάπραξης του εγκλήματος της απάτης, της απιστίας αλλά και της ψευδορκίας και ψευδομαρτυρίας του Π. Ψυχάρη ενώπιον Ανακριτικής αρχής, αφού αυτά τα καθήκοντα ασκούν οι Βουλευτές – μέλη της ανωτέρω Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.

  Ταυτόχρονα όμως ζητώ να διαταχθεί δικαστική έρευνα και εις βάρος των τραπεζικών υπαλλήλων και στελεχών, δηλαδή των Προέδρων, Διευθύνοντων Συμβούλων, μελών ΔΣ, καθώς και όλων των εχόντων υπογραφή προσώπων, που τότε υπέγραψαν αλλά και εκείνων που μέχρι σήμερα καλύπτουν την ύπαρξη αυτών ανέγγυων δανείων και δεν εκίνησαν τις διαδικασίες που προβλέπονται κατά την κοινή τραπεζική πρακτική, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου και των μετόχων.

  Από τα πρακτικά της ανωτέρω Εξεταστικής Επιτροπής, τα οποία σας υποβάλλω συνημμένα, προκύπτουν τα παρακάτω:

  – Στις 20/3/2012 η Τράπεζα Πειραιώς χορηγεί δάνειο 34,6 στην «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ», εκ των οποίων από τα έγγραφα προκύπτει ότι τα 34 εκατομμύρια είναι ακάλυπτα.

  – Το MEGA, ενώ έχει μείωση κύκλου εργασιών το 2008-2010 34%, παρουσίασε αύξηση δανεισμού 236%, ενώ επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2009 το MEGA καταγράφει ζημιές προ φόρων, ενώ υποβαθμίστηκε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου απ’ όλες τις τράπεζες.

  – Στις 10/10/2013 έρχεται με απόφαση του ανώτατου οργάνου της, η συγκεκριμένη Τράπεζα και ψηφίζει για την «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ» τη μη τήρηση των χρηματοοικονομικών δεικτών, δηλαδή των παραμέτρων με βάση τις οποίες ελέγχεται ένα δάνειο. Το αποτέλεσμα είναι ότι τρία χρόνια μετά να μην έχει τραπεζική ενημερότητα το MEGA. Παρόλα αυτά όμως, ο μηνυόμενος κατηγορεί τις τράπεζες που του έδωσαν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ανέγγυα δάνεια, ενώ, σήμερα, αυτά έχουν καταγγελθεί, μαζί με το ομολογιακό δάνειο που χορηγήθηκε από κοινού από τις συστημικές τράπεζες, ενώ όπως κατετέθη στην Εξεταστική Επιτροπή, έχει 115 εκατομμύρια υπόλοιπο και εργαζόμενους απλήρωτους

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Το άκυρο δώρο του πρίγκιπα Γουίλιαμ στην Κέιτ Μίντλετον

  Η επιλογή του τέλειου δώρου στα αγαπημένα μας πρόσωπα, συχνά είναι δύσκολη υπόθεση. Ακόμα και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ βρέθηκε σε αυτή τη θέση, όταν...

  Ροναλντίνιο: Η πρόταση του εισαγγελέα για την ποινή του

  Σύντομα όπως όλα δείχνουν θα τελειώσει η περιπέτεια του Ροναλντίνιο στην Παραγουάη. Όλα άρχισαν όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Παραγουάης προσπαθώντας, μαζί με τον αδερφό...

  Κορωνοϊός: Μάσκες ή ασπίδες; – Τι συμβουλεύει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

  Τη μάσκα δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως καταναγκασμό αλλά ως το «εργαλείο» που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τη ζωή μας, τις εργασίες...

  Βουλγαρία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ

  Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στη Βουλγαρία, με τους διαδηλωτές να απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ. Μάλιστα, την Παρασκευή τα μπλόκα στην πρωτεύουσα Σόφια...

  Για «παράλογες» κυρώσεις των ΗΠΑ κάνει λόγο το Γραφείο Σύνδεσης του Χονγκ Κονγκ

  Κατά των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Κίνας τάχθηκε το Γραφείο Σύνδεσης του Χονγκ Κονγκ, η κυριότερη αντιπροσωπεία του Πεκίνου...