12:54 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Νέα έρευνα για τα αίτια του θανάτου του πρώην στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη

Νέα έρευνα για τα αίτια του θανάτου του πρώην στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη

Νέα έρευνα για τα αίτια του θανάτου του πρώην στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη ξεκινά η Εισαγγελία Εφετών, μετά τη δικαίωση των συγγενών του εκλιπόντος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αναλαμβάνει την έρευνα για τα αίτια θανάτου του Κ. Τσαλικίδη τον Μάρτιο του 2005, λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρία.

Η έρευνα που ξεκινά, είναι η τρίτη που διεξάγεται από την ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση, καθώς προηγήθηκαν μια εισαγγελική και μια κυρία έρευνα οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο δεχόμενες ότι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε και ότι ο θάνατός του δεν είχε σχέση με το σκάνδαλο.

Το ΕΔΔΑ δικαίωσε πρόσφατα τους συγγενείς του Κώστα Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους, γιατί προέβη σε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας