7:37 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Νέα ηλεκτρονική απάτη: Επιτήδειοι απέσπασαν 40.000 ευρώ από φοιτήτρια μέσα σε 13 λεπτά αφού πληκτρολόγησε έναν αριθμό στο κινητό της!

Νέα ηλεκτρονική απάτη: Επιτήδειοι απέσπασαν 40.000 ευρώ από φοιτήτρια μέσα σε 13 λεπτά αφού πληκτρολόγησε έναν αριθμό στο κινητό της!

Νέα ηλεκτρονική απάτη: Το ποσό των 40.000 ευρώ κατάφεραν να αρπάξουν επιτήδειοι, μέσα σε 13 λεπτά, από τον οικογενειακό λογαριασμό φοιτήτριας, στον Νέο Κόσμο.

Η μεγάλη απάτη, πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν το αγόρι της φοιτήτριας έβαλε προς πώληση, σε σελίδα στο internet, ένα ιατρικό μηχάνημα του πατέρα του, που έχει φύγει από τη ζωή και ήταν οφθαλμίατρος.

Λίγο μετά την ανάρτηση, του τηλεφώνησε ένας άνδρας με το όνομα «Λουκάς», ο οποίος παρίστανε τον αγοραστή, εκφράζοντας ενδιαφέρον για το ιατρικό μηχάνημα, το οποίο πωλούνταν έναντι 700 ευρώ.

Όταν ο νεαρός ήρθε σε… συμφωνία  με τον… υποψήφιο αγοραστή, εκείνος τον ρώτησε τι τράπεζα είχε προκειμένου να του μεταφέρει αμέσως το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Όταν ο νεαρός απάντησε πως έχει «….», τότε ο άγνωστος του είπε πως δεν μπορεί να κάνει τη μεταφορά σε αυτή την τράπεζα, ρωτώντας τον αν υπάρχει λογαριασμός στην τράπεζα «…».

Εκείνος απάντησε πως έχει η κοπέλα του λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα, και του είπε να καλέσει εκείνη για να συνεννοηθούν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα διαδικτυακή απάτη: Απατεώνες ζητούν χρήματα για να μην δημοσιοποιήσουν δήθεν «βίντεο με προσωπικές στιγμές»

Η απάτη της χρονιάς στο Μεσολόγγι – Άρπαξαν από επιχείρηση 757.000 ευρώ!


Στην επικοινωνία που είχε ο «Λουκάς» με τη νεαρή φοιτήτρια, προκειμένου να κανονίσουν τα… διαδικαστικά, της ζήτησε το νούμερο της κάρτας της με την κοπέλα να τον δίνει, ενώ στη συνέχεια της είπε να πατήσει το «4242».

Όταν κατάφερε να παραβιάσει τον λογαριασμό -στον οποίο η φοιτήτρια είχε το ποσό των 8 ευρώ- απέκτησε πρόσβαση και στον λογαριασμό των γονιών της, εκεί όπου υπήρχαν 40.000 ευρώ. Μέσα σε 13 λεπτά, τα χρήματα έκαναν «φτερά».

Το κορίτσι, σε κατάσταση σοκ, αντιλήφθηκε τι συνέβη καθώς είχε μπει στον λογαριασμό για να δει τη μεταφορά των 700 ευρώ, που υποτίθεται θα της έκανε. Τότε άρχισε να φωνάζει τη μητέρα της, ενώ είχε κλείσει το τηλέφωνο με τον άνδρα που είχε παρουσιαστεί ως αγοραστής, ο οποίος προκειμένου να μπλοκάρει το τηλέφωνό της και να μην μπορεί να καλέσει, της έκανε 16 αναπάντητες μέχρι να ολοκληρωθούν οι τρεις μεταφορές στις οποίες προέβη.

Όπως αποδείχθηκε, τα 40.000 ευρώ μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό των γονιών της κοπέλας σε άλλον λογαριασμό σε ποσά των 15.000, 15.000 και 10.000 ευρώ.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας