Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση
Ο 50χρονος ταξιτζής με το όνομα Γιάννης, τον οποίο φέρεται να έχουν κατονομάσει τα δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών ως τον άνθρωπο που έσβηνε τσιγάρα στο κορμάκι τους έφτασε πριν από λίγο στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, όπου παρέμεινε μόλις δεκαπέντε λεπτά.
Ο 50 χρόνος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή αύριο. Κατά τις πρώτες πληροφορίες ενώπιον των αστυνομικών αρχών, όπου χτες παραδόθηκε αυτοβούλως και εν συνεχεία συνελήφθη αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν κρυβόμουν, βρισκόμουν στη Λάρισα και δούλευα. Δεν καπνίζω, όσα λέγονται για μένα είναι ψέματα. Δεν έκανα κακό στα παιδιά».
Ο 50χρονος άντρας, ταξιτζής στο επάγγελμα παραδόθηκε στις 7.30 το πρωί της Τετάρτης στην αστυνομική διεύθυνση Λάρισας. Μετά την εξέταση των παιδιών από παιδοψυχίατρο στον οποίο φέρεται να ανάφεραν πως εκτός από τη μαμά τα κακοποιούσε και άλλο άτομο, ο ανακριτής αποφάσισε την έκδοση ενταλματος σύλληψης για τον 50χρονο.
Τα παιδιά έχουν υποδείξει στους γιατρούς ως υπαίτιο για την κακοποίηση τον 50χρονο που παραδόθηκε εχθές, το όνομα του οποίου φέρεται να ανέφεραν λέγοντας «τα έχει κάνει ο μπαμπάς μας». Όταν ρωτήθηκαν για το όνομα τα παιδιά απάντησαν «Γιάννης», προφανώς γιατί εκείνον αναγνώριζαν ως πατέρα.
Ο 50χρονος ταξιτζής που αντιμετωπίζει κατηγορίες για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και προσβολή γεννετήσιας αξιοπρέπειας, εμφανίστηκε στην αστυνομία μαζί με τον δικηγόρο του, μετά τα όσα φριχτά είδαν το φως της δημοσιότητας για την κακοποίηση των δύο παιδιών ηλικίας 5 και 6 ετών.
Εντωμεταξύ μετά την χθεσινή της απολογία η 32χρονη μητέρα προφυλακίστηκε για την κακοποίηση των παιδιών της και αναμένεται να μεταχθεί αύριο στις φυλακές Κορυδαλλού.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες η ίδια αρνείται την κακοποίηση των παιδιών της και δείχνει ως υπεύθυνο τον βιολογικό τους πατέρα.