21:38 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Νέα τουρκική πρόκληση εναντίον Frontex και ψαράδων στις Οινούσσες

Νέα τουρκική πρόκληση εναντίον Frontex και ψαράδων στις Οινούσσες

Τα τεράστια εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν την Τουρκία όπως είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας που προσπαθεί να αποφύγει το ΔΝΤ ωθεί την πολιτική της ηγεσία να προχωρά σε συνεχείς προκλήσεις προς την Ελλάδα.

Η νέα πρόκληση συνέβη σήμερα στις Οινούσσες, όπου Έλληνες ψαράδες αλλά και το πλήρωμα σκάφους της Froxntex είδαν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών υδάτων.

Η νέα πρόκληση από πλευράς Τουρκίας καταγράφηκε σε βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα το politischios.gr

Το βίντεο δείχνει ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής να έχει εισέλθει παράνομα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών ξεκινώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Μάλιστα οι Τούρκοι έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από τη Frontex και το ελληνικό αλιευτικό να φύγουν από το σημείο, λέγοντας τους πως βρίσκονται σε τουρκικά νερά.

Μάλιστα, όταν στο σημείο εμφανίστηκε σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, οι Τούρκοι ανέβασαν την ένταση και έστειλαν και δεύτερο σκάφος τους στο σημείο. Το σκηνικό της πρόκλησης κράτησε τέσσερις ώρες με τα δυο σκάφη του τουρκικού λιμενικού να κάνουν ακραίους ελιγμούς.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας