14:30 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Νέα βελτιωμένη έκδοση του εμβολίου της Pfizer που θα αποθηκεύεται σε απλό καταψύκτη

Νέα βελτιωμένη έκδοση του εμβολίου της Pfizer που θα αποθηκεύεται σε απλό καταψύκτη

Σε διαδικασία παραγωγής μίας νέας αλλά και μίας βελτιωμένης έκδοσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού βρίσκεται η Pfizer, σύμφωνα με τον CEO της Άλμπερτ Μπουρλά.

Μιλώντας στο αμερικανικό Axios, την Τετάρτη, σημείωσε πως ένα από τα βασικά ζητήματα γύρω από το παρασκεύασμα, ήταν ο τρόπος αποθήκευσής του. Ωστόσο, αυτό που βρίσκεται προ των πυλών, θα μπορεί να φυλαχθεί για μήνες σε έναν απλό καταψύκτη, αντί για τους -70 βαθμούς. “Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι είμαστε σε καλό δρόμο να το πετύχουμε”, είπε ο κ. Μπουρλά.

Τόνισε ότι έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να φυλαχθεί για μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και σε έναν κλασικό καταψύκτη.

“Όπως γνωρίζετε, τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση, η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μπορεί σύντομα να είναι διαθέσιμο το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ο Μπουρλά αναφέρθηκε ακόμη και στις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένα εμβόλιο. Η μια είναι η τιμή του, προκειμένου να μην είναι αποτρεπτικό για τον κόσμο, ενώ το δεύτερο είναι να επαρκούν για όλους.

Διαβάστε επίσης

Επιδείνωση παρουσίασε χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας της 44χρονης που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο

Εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ η 44χρονη από το Βενιζέλειο – Παρουσίασε νέα θρόμβωση στον εγκέφαλο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας