More

  Νέες αποκαλύψεις: Ο ‘Κροίσος’ που πουλούσε διασυνδέσεις αλλά δεν είχε εισοδήματα

  Του Πέτρου Κουσουλού  

  Έλληνας Κροίσος με πέντε γράμματα αλλά χωρίς εισοδήματα! Ως πρωταγωνιστής της παλιάς καλής διαφήμισης ο 42χρονος Πάνος Μ., φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος που διερευνάται από την ελληνική Δικαιοσύνη και την δράση του έχει αποκαλύψει από τον περασμένο Μάρτιο το ereportaz, διαβιεί πολυτελώς με μηνιαία έξοδα που αγγίζουν ακόμα και το ποσό των 1500€ μόνο για το ενοίκιο στο σπίτι του της Γλυφάδας αλλά δηλώνει άπορος!

  Την ίδια στιγμή οδηγεί θηριώδη τζιπ, μπαινοβγαίνει με άνεση ιδιοκτήτη στον Αστέρα Βουλιαγμένης και ομολογεί ότι είναι ο αφανής ιδιοκτήτης εταιρείας η οποία πουλά ακριβές υπηρεσίες σε βαθύπλουτους επιχειρηματίες και πρόσφατα μετακόμισε στο Hilton.

  Στην ογκώδη δικογραφία η οποία πλέον βρίσκεται στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Αντώνη Λιόγα υπάρχουν αρκετές συνομιλίες του βασικού εμπλεκόμενου και με πολύ γνωστό δικηγόρο. Πρόκειται για μέτοχο επίσης γνωστής δικηγορικής εταιρείας των Αθηνών με συνεργάτη τον γιο θεσμικού παράγοντα της χώρας!

  Ο εν λόγω δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί τον κ. “Πρόεδρο” σε διάφορες υποθέσεις ακούγεται να έχει κάτι παραπάνω από μια απλή, τυπική, σχέση δικηγόρου-εντολέα.

  Όπως έχει ήδη δημοσιεύσει το ereportaz σε αρκετές συνομιλίες οτι μέλη της Οργάνωσης συνομιλούν και για ειδική μεταχείριση που θέλουν να «πουλήσουν» στον τότε προφυλακισμένο, επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο έναντι 150.000 ευρώ. Αρκεί να σημειωθεί ότι τελικά, λίγο καιρό αργότερα ο Θωμάς Λιακουνάκος όχι μόνο αποφυλακίστηκε αλλά του αφαιρέθηκε και το βραχιολάκι!

  Το προφίλ του Πάνου Μ.

  Σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν στις συνομιλίες του από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει ξοδέψει πάνω από 200.000 ευρώ σε στοιχήματα εντός του χρονικού διαστήματος των 20 ημερών. Επιπλέον, ο Π.Μ. οδηγεί ως γνήσιος κροίσος, τζιπ μεγάλου κυβισμού αξίας άνω των 50.000 ευρώ το οποίο έχει γράψει στο όνομα της πρώην συντρόφου του για φορολογικούς- όπως είναι ευνόητο- λόγους.

  Λάτρης της ‘καλής’ ζωής, καπνίζει για παράδειγμα ακριβά πούρα τα οποία κοστίζουν το καθένα 28ευρώ ενώ δεν διστάζει να ξοδέψει χρήματα και σε ακριβά εστιατόρια όπως ο ίδιος ακούγεται να λέει, δαπανώντας καθημερινά σε θαλασσινά γεύματα, το ποσό των 200-300€. Ο «απένταρος», όπως εμφανίζεται στο TAXISNET, κάνει δώρα στον εαυτό του, αξίας 500 ευρώ, γεγονός που είναι αδύνατο να δικαιολογήσει την φορολογική εικόνα που παρουσιάζει. Ακόμη, φέρεται να αγοράζει… εσώρουχα και κάλτσες συνολικής αξίας 680€, ενώ είναι και ιδιοκτήτης κατά 50% σουίτας, στο γήπεδο του Ολυμπιακού!

  Ο Π.Μ… νοιάζεται για τους οικείους του και φροντίζει να ζουν και εκείνοι μια άνετη ζωή. Έτσι δεν αφήνει παραπονεμένη την στενή συνεργάτιδα και πρώην μνηστή του αφού της αγοράζει μπουφάν μάρκας Prada, με την ίδια να τον συμβουλεύει σε γραπτό μήνυμα της που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, «πρόσεχε γιατί δεν θέλει πολύ για να βρεθείς χωρίς μια. Και εσύ χωρίς χρήμα δεν ζεις” καθώς φαίνεται πως ξόδευε αλόγιστα τα χρήματα του.

  Ο Αστέρας Βουλιαγμένης και η πολυτελής boutique

  Ο 42χρονος εργένης, φέρεται να είναι αφανής ιδιοκτήτης και χρηματοδότης, με κεφάλαιο άνω των 100.000 ευρώ σε εταιρεία που παρέχει πολυτελείς υπηρεσίες μέσω ακριβών ξενοδοχείων, διαφόρων events που υπόσχονται διακοπές χλιδής με έδρα τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Εκεί ο Π.Μ. απέκτησε έντονη κοινωνική παρουσία και απέκτησε πολλούς γνωστούς.

  Παράλληλα, υποστηρίζει πως βρίσκεται πίσω και από κατάστημα με γυναικεία ρούχα που δραστηριοποιείται και αυτό με την σειρά του στα νότια προάστια και συγκεκριμένα, στην  Βουλιαγμένη Αττικής. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι μπροστά ως «βιτρίνα» εμφανίζεται πάλι το όνομα της πρώην συντρόφου του, την οποία παρουσιάζει ως ιδιοκτήτρια. Ο ίδιος σε συνομιλίες του αναφέρει ότι «φορολογικοί λόγοι και νομικά κωλύματα δεν του επιτρέπουν να εμφανίζεται εκείνος» στις εν λόγω επιχειρήσεις.

  Τα χρήματα για την ίδρυση αλλά και συντήρηση των εταιριών τα διαθέτει ο Παναγιώτης Μ. και μέσω πληρεξούσιων και ιδιωτικών συμφωνιών δεσμεύει την Ε.Λ. πρώην σύντροφο του, η οποία καταγράφεται από την ΕΥΠ να λέει ότι «εγώ απλά κάνω τη μπροστινή».

  Φορολογική εικόνα:

  Σύμφωνα με έρευνα στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXISNET η οποία έλαβε χώρα στις 29/03/2016 εμφανίζονται τα εξής φορολογικά στοιχεία για τον κατηγορούμενο: Το 2014 πούλησε περιουσιακό στοιχείο ύψους 25.000 ευρώ ενώ δεν είχε κανένα άλλο, όπως δηλώνει πάντα ο ίδιος, εισόδημα. Την ίδια ώρα, για να γλυτώσει το τεκμήριο διαβίωσης δεν δήλωσε ούτε τα δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που είχε στην κατοχή του. Παράλληλα, ενώ παρουσιάζεται ως κροίσος, παρουσιάστηκε ως φιλοξενούμενος σε σπίτι

  Την προηγούμενη περίοδο, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των ετών από το 2010 έως και 2013, ο 42χρονος δεν δήλωσε εισόδημα από καμία απολύτως πηγή. Σε συνομιλίες του όμως εμφανίζεται ως μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, κάτι το οποίο πάλι δεν απεικονίζεται στις φορολογικές του δηλώσεις.

  ‘Ποικιλία’ υποθέσεων

  Οι ερευνητές του ΣΔΟΕ,  επισημαίνουν ότι ο αποκαλούμενος «πρόεδρος» και οι συνεργάτες του, λόγω των επαφών του με δικαστικούς υπαλλήλους πιθανόν δε και με δικαστικούς λειτουργούς επηρέαζαν αποφάσεις δικαστηρίων, αποκτούσαν πρόσβαση σε δικαστικά έγγραφα, «έσβηναν» εντάλματα ή περιοριστικούς όρους εις βάρος κατηγορουμένων κ.ά.

  Επιπλέον, ο Π.Μ. μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το εις βάρους του κατηγορητήριο, ασχολείται όπως καταγράφεται να λέει με ένα ευρύ φάσμα εξυπηρετήσεων όπως μεσολάβηση σε αστυνομικά τμήματα και στην Εισαγγελία εκτελέσεως ποινών υπέρ του προσαχθέντος ατόμου, εύρεση και διακίνηση απόρρητων στοιχείων, διαγραφή κλήσεων τροχαίας, έκδοση βιβλιαρίου υγείας, «σπάσιμο επιταγών» και άλλα.

  Δεν διστάζει να παρουσιαστεί σαν άλλο άτομο σε τηλεφωνικές συνομιλίες προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του, ενώ διαδίδει και φήμες σε οικεία του πρόσωπα πως είναι πολύ κοντά στο να σχετιστεί με πρώην Υπουργό. Μόνος του ή σε συνεργασία με άλλα άτομα, διαρκώς ψάχνει παράνομους τρόπους να κερδίσει χρήματα όπως η διευκόλυνση επιχειρήσεων με χρέη τους στο ΙΚΑ, η προσπάθεια καλύτερης μεταχείρισης κρατούμενων φυλακών όπως η περίπτωση Λιακουνάκου( διαβάστε εδώ)

  Τι υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα

  Μετά και την εμπλοκή του σε υπόθεση χρυσού για τα τάματα της Παναγίας της Τήνου (διαβάστε σχετικά εδώ) και τις διάφορες αναφορές για την εμπλοκή του σε παραδικαστικό κύκλωμα αναφορικά με διευκολύνσεις έναντι αμοιβής, ο 42χρονος υποστήριξε στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών και έχει στη διάθεση του το ereportaz, ότι ουδέποτε έλαβε χρήματα για να βοηθήσει παράνομα στις δικαστικές τους υποθέσεις τους διάφορους γνωστούς του, όπως είναι στην περίπτωση του γιατρού στην Καλαμάτα.

  Στην ουσία παραδέχτηκε ότι πουλούσε φύκια και μεταξωτές κορδέλες δημιουργώντας έτσι στην … πιάτσα τη φήμη του ισχυρού άνδρα λόγω των γνωριμιών που είχε καταφέρει να σχηματίσει.

  Όπως αναφέρει ο ίδιος, κατά το χρονικό διάστημα 1998-2000, υπήρξε πράγματι μετακλητός υπάλληλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και σε συνδυασμό με την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανέπτυξε ένα ευρύ δίκτυο γνωριμιών από τον πολιτικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό κόσμο. Έτσι πολύς κόσμος τον εμπιστευόταν και εκείνος έκανε διάφορες εξυπηρετήσεις για λογαριασμό τους. Όμως εν προκειμένω όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος με την γραπτή του απολογία, επινόησε ακόμα και φανταστικά πρόσωπα δικαστικών υπαλλήλων που στην ουσία δεν υπήρχαν, για να μπορέσει να αποσπάσει χρήματα από όσους του ζητούσαν την βοήθεια, κάτι το οποίο εν τέλει δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει καθώς αντελήφθησαν την κομπίνα που πήγε να στήσει.

  Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι ο 42χρονος στο παρελθόν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για λαθρεμπόριο χρυσού από διάφορα ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας. Μάλιστα καταδικάστηκε σε 8ετη καθειρξη πρωτόδικα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Τι απάντα η Alpha Bank για την αναίτια αποστολή sms σε πελάτες

  Με μια σειρά από tweet η Alpha Bank έδωσε εξηγήσεις και απαντήσεις, στους πελάτες που ξαφνικά έλαβαν sms για αλλαγή κωδικών στο e- banking...

  Τζέισον Αντιγόνη: Ζητά από τον πρωθυπουργό να κατοχυρώσει τον γκέι γάμο

  Έτος 2016. Τα coming out ενός περίεργου για τα ελληνικά δεδομένα τύπου με το όνομα «Ιάσων Δούσης» διαδέχονται το ένα το άλλο. Αλλάζει το...

  Air France: Καταργεί 7.500 θέσεις εργασίας

  H πανδημία του κορωνοϊού οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους της Air France. Οι νέες απολύσεις προσθέτουν έναν ακόμα «κρίκο στην αλυσίδα» των αμέτρητων χαμένων θέσεων...

  ΑΑΔΕ: Παράνομα βρέθηκαν το ένα στα τρία αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

  Σε ελέγχους πανελλαδικά για να διαπιστωθεί η νομιμότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα προχώρησαν οι ελεγκτές των τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,...

  Θετικός στον κορωνοϊό παίκτης της Ξάνθης – Σε καραντίνα η ομάδα

  Κρούσμα κορωνοϊού προέκυψε στην ομάδα της Ξάνθης, καθώς μετά τον σχετικό έλεγχο που έγινε την Πέμπτη στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ένα από τα...